OYLUM TERZİ 6. KİŞİSEL AKRALİKBOYA SERGİSİNİ AÇTI : SANAT ENERJİSİ BULAŞICIDIR

OYLUM TERZİ 6. KİŞİSEL AKRALİKBOYA RESİMLERDEN OLUŞAN ‘RENKLERİN İZİNDE’ KONULU SERGİSİNİ İZTO SANAT GALERİSİNDE AÇTI : RESSAM, SANATÇI OYLUM TERZİ : “SANAT ENERJİSİ BULAŞICIDIR” DEDİ.

Ressam, Sanatçı Oylum Terzi, ‘Sanat Enerjisi Bulaşıcıdır’ dediği temasıyla 2023 Senesinin ilk sergisini İzmir Ticaret Odası(İZTO) Sanat Galerisi’nde ‘Renklerin İzinde’ konusuyla açtı.   Öğretmen, Ressam, Reklam Ajansı Yöneticisi Oylum Terzi, “Sanatın enerjisi elden ele bulaşır, 13-28 Ocak 2023’ tarihleri arasında İzmirlileri sergime bekliyorum.” Dedi.

Ressam Oylum Terzi, merakla beklenen karmaşık akralik boyalarla yaptığı tablolardan oluşan 6. Ve ilk kişisel sergisini senenin ilk ayında açtı. Yoğun ilgi gören 2023 yılının ilk ayındaki akralik boyalardan oluşan şahane eserlerini, sanat severlerle buluşturdu. Akrilik boyalardan karışık şekilde oluşan 30 kadar eserin bulunduğu, Ressa Terzi’nin özel 6. Kişisel Sergisi İzmir Ticaret Odası (İZTO) Sanat Galerisi’nde görücüye çıktı.

Şimdiye kadar yaptığı resimlerin sayısını dahi sayamayacağını belirten Sanatçı, Ressam Oylum Terzi, 13-28 Ocak tarihleri arasında gezilebilecek sergisi için, “Herbirinin ayrı bir öyküsü var. Bazen onların içinde kendimi unutuyorum, başka bir boyuta geçiyorum. Rüyyamda gördüğüm bir yeşil rengi hatırlayıp hemen aynısını yapmaya çalışıyorum. Bir başka gün başka bir tarafta bir başka renk, başka bir şey daha görüyorum ve diyorum ki daha öğrenecek çok şey varmış. Anlatılması çok zor bir duygu bu. Bazen koca bir boşluk olur gerilim yaratır. Bir tablo yaparak etkili bir silkelenme olur. Bazen bir kelime, bir tablo beni etkiler dile gelerek beni kendime getirir. Ben başka heyecanla başka boyamaya geçerim, sonrası bir resimle, eserlerle engine doğru yol almaya doğru koşarım.” Şeklinde duygularını ifade etti.

Ressam Oylum, serpme karışık akralik boyalarla çalışmalarından oluşan ilk sergisinin 28 Ocak akşamına kadar gezilebileceğini de söyledi.

Serginin açılışına katılanlar, sergiyi gezerken adetta, büyülendiklerini ifade ederken, resimlerin temasının da çok farklı bir bakış açısı ile yoğrulduğunun da altını çizdiler.

RESİM TOPLUMA NE KAZANDIRIR?

Resim sanatı; görünümünün ötesinde yada görünenin içinde farklı bakışlar demektir. Bireysel bir gerçeklikle yoğrulan kompozisyonlar bir arada yoğrulduğunda, farklı algılarla yeni yorumlarla hayata yeni yeni hisler yükleniyor.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir