ÇERKESÇE’NİN DE ÖĞRETİLECEĞİ ORTAOKUL SEÇMELİ DERS TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI!

Çerkesçe, Adigece ve Abazaca derslerinin de seçmeli ders olarak öğretileceği, Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Ortaokul Seçmeli Ders Tercih Dönemi’ başladı!

Çerkes ve Adigelere Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Baskani Prof.Dr.Ümit Dinçer’in çağrısı: ”çocuklarınıza aslını unutmayın ki! geleceğe ışık tutsunlar.” Dedi.

Milli Eğitim Baksnlığı’nın, ortaokullarda Yaşayan Dillet ve Lehçeler başlığı altında seçmeli ders olarak müfredata konan Çerkesçe (MEB sisteminde Adigece) ve Abazaca seçmeli ders kitaplarının basılıp basılmayacağının belirlenmesi için her yıl ocak ayında, 4-7. Sınıf öğrencileri tercihler alınıyor.

Çocuklarına Çerkesçe ve Adigece öğretmek isteyen duyarlı ailelere çağrıda bulunan Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Prof.Dr.Ümit Dinçer, ”Bu fırsstı kaçırmayın. MEB Dil seçme dönemi başladı. Bir dil bir insan eder. Milletler din, dil ve kültür birliği ile ayakta dururlar bunlarda birisi olmazsa o millet zamanla yok olur. Veya asimile olurlar. Onun için çocuklarınıza A tımıza fil öğrenmeleri için harekete geçin bu fırsatı kaçırmayın derim. Çocuklarınıza aslını unutmayın ki! geleceğe ışık tutsunlar.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

KAFFED‘in internet sitesinden veya sosyal medya hesapları üzerinden gerekli yardımın yapıldığının altını çizen KAFFED Genel Başkanı Prof.Dr. Ümit Dinçer, “Bu seneki tercih döneminin açıldığına dair haberler kamuoyunda bulunmakta, bazı okulların web sitelerinde duyuru yayınlanmaktayken, görüşülen yetkililerce farklı yönde bilgiler ve farklı tarihler zikredilmektedir.

Bu nedenle kampanyamızı bakanlığın ilanını beklemeksizin başlatarak 4, 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyan öğrencilerimizin velilerini Adigece ve Abazaca derslerini seçmeye, anadilimize ve hakkımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Tüm paydaşlarımızdan da seçmeli ders döneminde farkındalık oluşturmak, duyuruları insanlara ulaştırmak için destek talep ediyoruz.

Bu sene yapılacak seçimler 2023-2024 eğitim-öğretim yılında bu dersi alacak öğrenciler için ders kitabı basılıp basılmayacağını belirleyecektir. O yüzden “okulda yeterli sayı yok” veya “sınıf açılmaz” demeden tercihte bulunmak büyük önem arz etmektedir.

Herhangi bir engel veya sorunla karşılaşan velilerimizin ivedilikle federasyonumuz ve derneklerimizle irtibata geçmelerini rica ediyoruz. Adigece ve Abazaca’nın matbu formlarda bulunmama ihtimaline karşı, velilerimizin kullanabileceği dilekçe örneğine ( info@kaffed.org ) linkinden ulaşılabilir. Bakanlık nezdinde başvuruları ve ders basım sürecini takip edebilmek için tercihte bulunan velilerimizi öğrenci adı, okulu, seçilen ders ve iletişim bilgileri ile info@kaffed.org adresine mail atmalarını rica ediyoruz. Tercih sayısının 500 ve üstünde olması halinde bilgileri ulaşan öğrencilerimize, yapılacak çekilişle verilmek üzere sürpriz hediyelerimiz de bulunmakta!” Şeklinde açıklamalarda bulundu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir