100 . YILIN ŞAMPİYONU GALATASARAY 23’İNCİ KEZ ADINI YAZDIRDI

Türkiye Spor Toto Süper Lig’te 2022-2023 şampiyonu Galatasaray oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşuşunun 100. Yıl dönümünde GS adını bir kez daha adını şampiyonluğu elde ederek, 23. Kez adını şampiyonluğa yazdırmış oldu.

Spor Toto Süper Lig’te şampiyonun ve düşen takımın belli olabileceği 36.hafta maçları oynanıyor. Maçlar bu şekilde sona ererse Galatasaray şampiyonluğunu ilan eetti. Giresunspor küme düşmeye aday oldu.

 ANKARA GÜCÜNÜ 1-4 YENEN GALATASARAY MAÇ SONUCU ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

Spor Toto Süper lig’in 36. haftasında deplasmanda Ankaragücü’nü evinde 4-1 mağlup eden Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılılar, tarihindeki 23. şampiyonluğuna ulaştı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayarak bu başarıyı 23. kez tekrarladı. Sarı-kırmızılı takım, 65. sezonu oynanan ligde 23. kez mutlu sona ulaşarak bu alanda elinde bulundurduğu rekoru geliştirdi. Formasında 4 yıldız taşıma hakkına sahip tek takım olmayı sürdüren Galatasaray, 19 şampiyonlukla en yakın rakibi konumundaki Fenerbahçe ile arasındaki farkı da 4’e yükseltti.

Şampiyonlar Ligi’nde gruplama kalmak için eleme oynayacak

Süper Lig’i şampiyon tamamlayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda yer alabilmek için eleme turunda mücadele edecek. Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi elemesine 2. turdan dahil olacak. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 16. kez grup aşamasında yer almıştı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir