HZ. MUHAMMED’İN EVİNİN ÖRNEĞİ BUCA’DA ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI

Hz. Muhammed’in evinin örneği Buca’da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İzmir Buca’da bulunan Evlad-ı Resul İlim ve İrfan Cemiyeti Derneği tarafından son din İslam dini Peygamberi Hazreti Muhammed (SAV)’in dünyaya ve insanlığa örnek olarak hayatını geçirdiği mütevazı evindeki odasının benzeri yapıldı. Ramazan Ayı boyunca Derneğin içinde Hazreti Peygamberin benzeri yapılan oda ziyaretiçilere de açıldı.

Hz. Peygamberin dünyaya. İnsanlığa örnek olan hadislerle de sabit yaşamı hayatı;  günümüzdeki zevk, sefa ve lüks düşkünleri aksine; gayet mütevazi sade olarak düzenlenen örnek oda,  ağaç dallarından yapılmış hasır çatının altında birkaç kaç mutfak eşyasını içinde barındıran tek göz odadan oluşuyor.

Evlad-ı Resul İlim ve İrfan Cemiyeti Derneği içinde yapılan odayı tanıtan Yusuf Hazin, evi tanıtarak. Ramazan Ayı boyunca herkesin ziyaret edebileceği söyledi. Derneğin Buca’daki  222 /21 sok No.5 Çamlıkule Mahallesi adresinde bulan  odanın  sabah saat 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği de  kaydedildi. Hazreti Peygamber’in mütevazı yaşamını gözler önüne seren oda, Buca’da ziyaretçiler tarafında ilgiyle ziyaret ediliyor, fotoğraf ve video çekerek anı ölümsüzleştiriyorlar

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir