MİLLET İTTİFAKI ALTILI MASA MI? CUMHUR İTTİFAKI MI? KAZANACAK

Kim Kazanacak? Maç 6-6 olmalı mı? Maç 3-5 ‘e olmaz mı? Maç ne demek? kaç çeşit maç var? Maç nasıl oynanır? Bu ne maçı Kimler oynayacaklar? Kim kiminle oynayacak?

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacağı tahmin edilen seçimlere hazırlanıyor. Hazırlıklar devam ederken; bir yandan da ittifaklarda yeni gelişmeler bekleniyor.

Millet İttifakı olarak bilinen ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklayan Altılı Masa ise seçim startını verdi.

ALTILI MASA

Altılı Masa; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi tarafından ilk toplantısı 12 Şubat 2022’de yapılarak kurulmuş siyasi Cumhurbaşkanlığı ve seçimler için kurulmuş bir oluşumdu. Millet İttifakı’nın seçim sürecinde ittifak olduğunu, seçim sürecinin geride kalmasıyla bir iş birliği haline büründüğü de açıklanmıştı.

Masa, ilk başta Millet İttifakı’ndan bağımsız bir oluşum iddiaediliyordu. 26 Ocak 2023’de Altılı Masa yaptığı 11. toplantısı sonrası kendini ilk defa “Millet İttifakı” olarak tanımladı. 30 Ocak 2023 tarihinde Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni Ankara’da kamuoyuyla paylaşılmıştı ve iktidar hükümetin karşısındaki açıklamalarla Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine katılacağı da açıklandı. Öteyandan Millet İttifakı’na yeni partilerin katılıp katılmayacağı önümüzdeki günlerdeki görüşmelerde belli olacağı iddia ediliyor.

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı ise AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP)’den oluşurken Cumhur İttifakı’na yeni katılımlar da bekleniyor.  DSP ve ANAP’ın da Cumhur İttifakı’na katılacağı iddia ediliyor. DSP lideri Önder Aksakal da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. DSP lideri Önder Aksakal’dan açıklama da, “Böyle bir görüşme henüz yok. Dün bir televizyon programında Kılıçdaroğlu’nu ve Millet İttifakı’nı bu haliyle destekleme imkanımızın olmadığını söyledim. Kimi destekleyeceğimiz konusunda bir görüş beyan etmedim.” Dedi.

Cumhur İttifakı’na katılacağı iddia edilen ANAP’tan ise henüz olumlu/olumsuz bir cevap veya bir yalanlama da olmadığı öğrenildi. Cumhur İttifakı’na İşçi Partisi (İP) destek verirken katılıp katılmayacağını, başka partilere teklif verilip verilmeyeceği ise önünüzdeki günlerde öğrenileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir