İZMİR’DE KIZILAY HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANMAYA BAŞLANDI

.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, İzmir’deki ilkokullarda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana ayrım gözetmeksizin insan ıstırabını dindirmek ilkesiyle hareket eden Kızılay, toplumsal dayanışma ve sosyal refahı arttırmak, muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi görevlerin yanı sıra kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda Kızılay Haftası İzmir’in 30 ilçesinideki ilkokullarda 20 bin öğrenci ile kutlanmaya başlandı.

İzmir’de bu sene “Gönüllü Ol” temasıyla  ilk etkinlik, 24 Ekim 2022 Cuma günü Karabağlar Eskiizmir İlköğretim Okulu’ndan kutlanmaya başlandı.

Kızılay Haftası, İzmir’in 30 ayrı ilçesindeki ilköğretim okullarında birbirinden farklı yapılan etkinlik programlarıyla kutlanmaya  devam edilecek. Programlar sırasında öğrenci ve velilere Kızılay tanıtımı yapılırken, çeşitli yaratıcı tiyatro gösterileri ve el becerisini geliştiren etkinliklerde yapılacak. Bu seneki “Gönüllü ol” teması kapsamında çocuk ve gençler için renkli etkinlikler ve bilinçlendirici faaliyetlerde yapılacak. Bu amaçla da düzenlenen Kızılay Haftası’nda ayrıca ortaokullar ile liselerde Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek ve Kızılaycılık ruhunu yansıtan eğitimler düzenlenecek. Kızılay İzmir Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerin başlangıç okulu olan Eskiizmir İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Gülçin Ceylan “Türk Kızılayı Haftası kutlama programları kapsamında okulumuz ile Türk Kızılay İzmir Şubesi ortak program gerçekleştirdik. Öğrencilerimize Kızılay ile ilgili bilgiler verdik. Programı organize eden Türk Kızılay İzmir Şubesine emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bizlerde yıllara aylara haftalara sığmayan iyilik sloganı ile gönüllü olmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizle, geleceğimize sahip çıkmak adına çalışmalar yapıyoruz.” Dedi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir