İZMİR POLİSİNDEN SON ZAMANLARIN İKİNCİ BÜYÜK TEFECİLİK OPERASYONU !

İzmir Emniyet Müdürlüğü Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından tefecilik operasyonu düzenlendi.

Aliğa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün de desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında tefecilere operasyonlar devam ediyor.

En son yapılan operasyonda; Ekonomik durumu kötü, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayışı içerisindeki  vatandaşlara yüksek faizle borç vererek borçlandırıp senet imzalatan ve icraya veren, verdikleri borçlar karşılığında mağdurların taşınmazlarına el koyup 3. kişilere satan veya devreden 2 şüpheli ile ilgili takip ve Araştırma başlatıldı.

Konuyla ilgili alakalı yapılan açıklamada,  “Merkeze bağlı ilçelerde yapılan çalışmalarda ; Bergama’da bir, ve Kınık’ta da bir adresteki ikamet adreslerinde, suç unsuru ele geçirilmesi ve şüphelilerin yakalanmalarına yönelik 25.10.2022 günü eş zamanlı operasyon yapılmış, şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda; 14bin 325 TL nakit para, 5 adet tapu senedi aslı veya fotokopisi, şahıslara ait 7 adet hesap cüzdanı, 15 adet not kağıdı ( borçlulara ait faiz oranı ile toplamını içeren ( 3 Milyon 500 Bin TL kayıtlı), yine şahıslarla ilgili 3 adet not defteri ( Borçlu bilgisinin ve faiz oranın bulunduğu ( 400 Bin TL yazılı ), 4 adet senet ( Sadece borçlu kısmı doldurulmuş olan ), 30.000 TL tutarındaki dolu senet, 2 adet tapu senedi aslı, 2 koçan boş senet karnesi ele geçirilmiş, Y.B ve M.A isimli 2 şüpheliye adli işlem yapılmıştır. Çok sayıda vatandaşımızın mağdur edildiği tefecilik konularındaki mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteğiyle kararlılıkla devam edecektir.” Denildi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir