MAAŞ PROMOSYONLARININ GÜNCELENMESİ EYLEMİ TREND TOPİC OLDU

MAAŞ PROMOSYONLARININ GÜNCELENMESİ EYLEMİ TREND TOPİC OLDU

Birlik Sağlık Sen maaş promosyonlarının güncellenmesi için twitter eylemi başlattı.

Birlik Sağlık Sen’in öncülüğünde 8 Mart 2024 tarihinde saat 20.24 ‘te  başlayan twitter eylemi ilk saatlerde trend topic olmayı başardı.

Birlik Sağlık Sen’in yaptığı açıklamada, ” Birlik Sağlık Sen Sendikası’nın teşkilatlanmış olduğu 32 il başkanlığının ve İzmir şubelerinin çabasıyla ve tüm memurların desteğiyle, #PromosyonPulOldu etiketi ile @birliksagliksenGM X adresinden başlatılan eylem tüm Türkiye’de heman kabul gördü ve ilk saatlerde X listelerine 2. Sıradan giriş yaptı. Yaklaşık 1,5 saat gündemde kalmayı başardı ve 8 nisan trend topic listesinde yerini aldı.”

https://www.introhaber.com/2024/04/09/maas-promosyonlarinin-guncelenmesi-eylemi-trend-topic-oldu/

MAAŞ PROMOSYONLARININ GÜNCELENMESİ EYLEMİ TREND TOPİC OLDU

Peki ne istiyorlardı memurlar?

Birlik Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı Dr. Murat Kalaycıoğlu yaptığı açıklamada;
“Enflasyon, maaşlarımızı kemiriyor. Market raflarında fiyatlar yükseliyor, ama maaşlarımız yerinde sayıyor.”
“Bankaların karlılığına bakıyoruz. Onlar büyüyor, kâr ediyor, ama bizim cebimizdeki para eriyor. Bu adaletsizlikle nasıl baş edeceğiz?”

“Ülke büyüyor, ekonomi büyüyor, ama bizim maaşlarımız neden küçülüyor? Büyüme pastasından bize düşen pay neden azalıyor?”
“Merkez Bankası faizleri artırıyor, ama maaşlarımız artmıyor. Bankaların kârlılığı artıyor, ama bizim cebimizdeki para azalıyor.

Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Faiz artışı, sadece bankaların cebini dolduruyor. Bizim cebimizdeki delikleri kapatmıyor.”
“Sağlık kahramanları, pandemi sırasında canla başla çalıştı. Ama maaşları hala yetersiz. Onlar hayat kurtardı, ama kendi hayatları tehlikede.”
“Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Bizlere layık olduğumuz değeri verin! Adalet istiyoruz. Maaş promosyonları artmalı, güncellenmeli. Memurların hakları korunmalı. Bankaların kârlılığı artarken, bizim cebimizdeki para azalmamalı.”

Kısa bir sürede sağlık çalışanları ile başlayan etkinliğe diğer memurlarda destek verdiler.
Birlik Sağlık Sen yetkilileri “bakanlık sesimizi duyuncaya kadar her platformda eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir