Bayraklı İlk Meclis açılışı olaylı başladı

Bayraklı İlk Meclis açılışı olaylı başladı

Bayraklı Belediye Meclis üyelerinin katıldığı İlk  toplantısı, Bayraklı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bayraklı da 1 yıllığına görev alacak Meclis başkan ve yardımcıları ile komisyonlar ile Belediye Başkanı İrfan Önal’a yetki verilmesi konuları görüşüldü ve karara bağlandı.

Bayraklı Belediye Meclis ilk toplantısında ilk görüş ayrılığı Saygı duruşu ve  İstiklal Marşının ne zaman okunacağı konusunda oldu ve problem aşıldı.

Ardından meclis komisyon üye sayılarında oldu. Komisyon üyelerini 4’mü? 3 veya 5 mi? olması konusunda Cumhur İttifakı’nın itirazı ve 10 dakika ara kararı alındı.

Cumhur İttifakı’nın kararı Bayraklı Belediye Başkan İrfan Önal’ın kararı doğrultusunda grup kurmaktan vazgeçip oldu 3’e1 olması yönünde kararı açıklandı.

Cumhur İttifakı 6 ay huzur haklarını almayacağını açıklarken Millet İttifakı CHP meclis üyelerinden huzur hakkından feragat ile ilgili bir  açıklama gelmedi.

 

Bayraklı İlk Meclis açılışı olaylı başladı.

Aranın ardından Belediye Meclisi’nde görev yapacak 12 komisyon üyesi 1 yıllığına görev yapması oylandı.

Huzur hakkı belirlenmesi plan, bütçe ve hukuk komisyonuna havale edildi ve 10 dakika ara verildi.

Arada verildiğinde ise  Mehmet Cengiz Sarıoğlu baygınlık geçirdi gözlendi. Sarıoğlu,  ilk müdehalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Mecliste diğer gündem, isimlerin belirlemesi ve oylanmasıyla sona erdi.

Meclis açılış konuşmasında üyelere seslenen Bayraklı Belediye Başkan İrfan Önal’ın “ hiç kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz. Ayrıştırmayacağız. Herkese eşit mesafede olacağız.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir