ÇEŞME GÜMRÜĞÜNDE YOLSUZLUK OPERASYONU 

ÇEŞME GÜMRÜĞÜNDE YOLSUZLUK OPERASYONU

Çeşme Gümrüğü’nde gerçekleşen yolsuzluk operasyonuna dair 15 Ocak 2024’te yapılan açıklamaya göre;

Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çeşme Mali Suçlar Büro Amirliği ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından 15 Ocak 2024 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Açıklamada, suç gelirlerinin aklanması, görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, bilişim sistemlerine girme, ve 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu suçları kapsamında bir soruşturma yürütüldüğü belirtilmiştir.

Operasyon sonucunda, güvenlik kamerası görüntülerinin izlenmesi, beyanlar ve elde edilen resmi evraklar neticesinde, usulsüz yollarla ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek sisteme dahil edildiği değerlendirilen 1.142.510.000 Amerikan Doları, 18.000.000 Euro ve 6.950.000 Danimarka Kronu tespit edilmiştir. Ayrıca, operasyon kapsamında yapılan çalışmalarda toplam 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında usulsüz nakit beyannamesi dolduran 2 şahıs ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü memurlarından 4 kişi bulunmaktadır.

ÇEŞME GÜMRÜĞÜNDE YOLSUZLUK OPERASYONU

Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda sahte MIT kimliği, farklı seri numaraları olan 4 adet 1 ABD doları, ziynet eşyaları ve dijital materyaller ele geçirilmiştir. 15 Ocak 2024 tarihinde adli mercilere sevk edilen tüm şüpheliler tutuklanmıştır. Suç ve suçlularla mücadelede vatandaşların desteğiyle kararlılıkla devam edileceği kamuoyuna duyurulmuştur.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir