AFAD’IN YERLİ ÜRETİME İLK DESTEK EBSO VE İAOS’DAN GELDİ

 AFAD’IN YERLİ ÜRETİME İLK DESTEK EBSO VE İAOS’DAN GELDİ

Afet ve  Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yerli üretim seferberliğini İzmir’de başlattı.

AFAD Yerli üretim seferberliği kampanyasını Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve  İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) işbirliğindeki tanıtım toplantısı ile başlatıldı. İlk talihliler ise EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar ile İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Karace üretilecek malzemeleri ilgiyle incelemelerde bulundular.

İAOSB Yönetim binasındaki ilk toplantıda sunum ve sergiler ile iş insanlarının ön görüşüne sunulduğu toplantıya AFAD Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Atatürk OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace ve sanayiciler katıldı.

İzmir’de düzenlenen ‘AFAD Yerlileştirme Projesi İzmir Tanıtım TToplantısı’nda deprem ve afetlerdeki arama kurtarma malzemelerinin yerli üretimi konuları ele alındı. Toplantıda, AFAD’ın yerli üreticiden ekipmanlarının tedarik projesi ve deprem hazırlık malzemelerdeki yerli üretim konuları  konuşuldu.

AFAD, İzmirli sanayiciden yerli üretim talep etti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’nın faaliyetleri kapsamında ihtiyaç duyulan malzemeleri yerli üreticilerden tedarik etmeye yönelik yerlileştirme projesi kapsamında Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Atatürk OSB, AFAD yetkilileri ve İzmirli sanayicileri bir araya getirdi.

Atatürk OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmeyi hedefleyen AFAD’ın, faaliyetleri kapsamında ihtiyaç duyduğu ekipmanları yerli üreticiden tedarik etme konusundaki projesini desteklediklerini söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’da  AFAD’ın 36 GTİP numarasında yurt dışından ithal edilen ürün kullandığına dikkat çekerek, bu ürünlerin yerli üretimi ile ilgili önlerinde önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

 AFAD’ın ithal ekipmanlar için 6,5 milyar liraya yakın bir harcama yaptığına da değinen Yorgancılar, “İzmirli sanayiciler olarak AFAD ile bu ithal ürünlerin yerlileştirilmesi ile ilgili yapabileceklerimizi karşılıklı görüşeceğiz. Bu toplantı bizim için bir fırsat oldu.” Dedi.

Afetlere Mücadele Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin de yaptığı konuşmada AFAD’İn ekipmanların çoğunun yurtdışından ithal olduğunu, yerli markaların bunları üretebileceğini bunun içinde alım garantili üretim için  İzmirli sanayicilerine önerilerde bulundu. AFAD Genel Müdürü Ergin, AFAD‘ın ihtiyaç duyduğu ithal ürünlerin yerine yerli üretim için alım garantili gereken desteği vereceklerini söyledi. Ergin, son yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkiyen depremde 94 ülkeden gelen ekiplerin AFAD’ın kullandığı malzemeleri referans olarak gördüğünü de kaydetti. Ergin, ”Türkiye’nin değişik illerinde örnek çalışmalar sonucu çok daha güzel  sonuçlar aldık. Bir meslek lisesinde akü üretiminde yabancılarda daha fazla akımlı ve daha ucuza malettiler.”  Dedi

Yorgancılar’a ‘nasıl üretime talimisiniz?’  sorumuza ise “bakalım. bakıyoruz, araştıracağız” Şeklinde talip olduğu da ifade etti. Karace de organize Atatürk OSB’den gelen elektronik alanında iş yapan iş insanı göstererek, ” Bu arkadaşımız elektronik konusunda uzman bir çoğunu yapabilir” Şeklinde konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir