KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE 10 BİN YENİ BEBEK DOĞDU

Kahramanmaraş merkezli Pazarcık’ta saat 04,17’te 7,7 şiddetinde ve Elbistan Erin’de 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 ve 10 ili etkileyen depremin üzerinden geçen 13 gün 19 Şubat pazar günü kadar 10 bin bebek doğduğu bildirildi. 2023’teki bu deprem ayı içinde 6 bini depremden sonra olmak üzere yeni doğum olduğu toplam10 bin bebek doğduğu iddia edildi.

Enkazlardan kurtarılan bebekler ailelerine teslim edilirken, ailesi olmayanlara devlet sahip çıkıyor. Devlet kimliği ve ailesi dahi olmayanlaran için evlat edinmek veya koruyucu aile olmak isteyenler içinde müracaatları da alınıyor. Şimdiye kadar 120 bini aşkın ailenin müracaat ederek formu doldurup müracaat etti.

Kahramanmaraş merkezli 10 ile Elazığ’a eklenerek 4 derece Afet Bölgesi ve Olağan Üstü Hal (OHAL) Bölgesi ilan edilmiş ve çalışmalara 13 gününde, ala binalar aktında canlı kurtarma acil ekipleri ile birlikte enkaz kaldırma ve hasar tespiti çalışmaları devam ediyor. Başta Kilis ve Şanlıurfa ile birlikte bazı illerde, ilçelerde enkazlar yerinden şehir dışına güvenli korumalı bölgelere taşınmaya başlandı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir