BÖLGEDEKİ GÖRKEMLİ VE ÖNEMLİ BİNA GAZETECİLERİN OLACAK

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) 30 Ekim 2020 depreminde hasar gören Basın Apartmanı’nın temeli, İGC yönetim kurulu üyeleri ve İzmirli gazetecilerin katılımıyla atıldı.

İzmir medyasının birarada bulunacağı bina temeli önemli bir yapı olacak

İzmir Kordon’da yer alacak ve 21 ayda tamamlanması planlanan bina için temel atma törenine müteahhit Hasan Aygıt, mimar Semiha Güneş, İGC Onursal Başkanı Atilla Sertel, İGC Başkanı Dilek Gappi, eski Başkan Misket Dikmen ve birçok gazeteci katıldı.

Başkan Gappi, konuşmasında üç yıl süren zorlu bir süreç sonucunda bu günlere geldiklerini belirterek, “Çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Diğer kat malikleriyle yapılan altmıştan fazla toplantı sonucunda, İGC’nin katkıları ve desteğiyle İzmir’in önde gelen mimarlık ofislerinden biriyle çalışma imkanı bulduklarını ifade etti.

Gappi ayrıca, Basın Apartmanı’nın Konak bölgesinde deprem sonrası yapılan ilk binalardan biri olduğunu ve mimari projenin tamamlanmasıyla önemli bir inşaat firmasıyla anlaşma sağlandığını söyledi.Başkan, kentsel dönüşümde bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin sahipliğindeki daireler, tamamlandığında cemiyetimize değer katacaktır. Basınımızın adını taşıyan bu apartman, özgürlük mücadelesinin simgesi olmaya devam edecektir” dedi.

Başkan Gappi’nin konuşmasının ardından Basın Apartmanı’nın temeli atıldı ve kurdele kesildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir