TAHTACI TÜRKMENLERİ’NDEN KAZDAĞI TEPKİSİ

TAHTACI TÜRKMENLERİ’NDEN KAZDAĞI TEPKİSİ

“700 YILLIK GELENEK 3 YILDIR YAPILAMIYOR”

“YASAKLARI SÜRDÜRÜP 700 YILLIK KÜLTÜRÜ YOK ETMEYİN”

Edremit ilçesinde her yıl Ağustos ayında Kazdağları’na çıkarak kurban kesip örf, adet ve geleneklerini yerine getiren Tahtacı Türkmenleri, üç yıldır dağa çıkmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Tahtacı Türkmenleri Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada, 700 yıllık geleneğin yasaklarla üç yıldır yerine getirilemediği belirtilerek  “Yasakları sürdürüp bu kültürü yok etmeyin. Unutmayın, sizlerin yasakları asıl gönüllerdeki yangınları büyütüyor. Her yasağınız gönül yangınına körük oluyor. Bizler devletimize bağlı insanlarız. Bizleri devletimize karşı kırgın hale getirmeyin. Lütfen sesimizi duyun” denildi.

Her yıl Ağustos ayında Kazdağları’nın Sarıkız Tepesi ile Eybek Dağı Kapanca bölgesine giderek kurban kesip örf adet ve geleneklerini yerine getiren Tahtacı Türkmenleri’nin dağa çıkmalarına bu yılda orman yangınlarına karşı alınan önlemler nedeniyle izin verilmedi.

Edremit İlçesinde ki Tahtacı Türkmenleri Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek üç yıldır Kazdağları’na çıkmalarına izin verilmemesine karşı basın açıklaması yaptı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir