İESOB’DE DEĞİŞİM : MUTLU KAYBETTİ, ATA KAZANDI

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) olağanüstü seçimli genel kurulu Kaya Termal Otel’de yapıldı. Yeşil-Pembe liste olmak üzere iki grup yarıştı.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu Cumhuriyet Halk Partisi’inden milletvekili adayı olduğu için görevi bırakmıştı. Tekrar geri dönmek isteyince 11 Haziran’da yapılacak seçimli olağanüstü üstü Genel kurulu kararı alındı. Bu sefer daha önce İESOB Yönetim Kurulu Başkanı adayı olan Yalçın Ata’da tekrar önetim Kurulu Başkanı adayı olarak genel kutula katıldı.

Yeşil liste 510 oy, Pembe liste ise 463 oy ile 47 farkla eski yönetim Zekeriya Mutlu kaybetti, yönetimi Yalçın Ata kazandı yönetimi devir alacak. Görevlendirme toplanacak ilk Yönetim kurulunda belirlenerek görev dağılımı da kesinleşeceği öğrenildi

Mevcut yönetim Zekeriya Mutlu Pembe liste, Yalçın Ata ise Yeşil liste ile seçime girmişti. Ata açıklama yaparken gözyaşlarına boğuldu, konuşamadı.

İESOB’nin sabah saat 11.00’de Yalçın Ata’nın ilk kürsiye çıkıp konuşması başlayan Zekeriya Mutlu’nun konuşmasıyla devam eden seçimli olağanüstü genel kurulda 1033 delegeli oylama, saat13.30 gibi başladı.

Akşam saat 17.00’da kapanan oylama sonuçları ve sayım işlemleri saat 19.00 gibi gayri resmi sonuçlandı.

Seçim sonunda Yaçın Ata ve Zekeriya Mutlu birbirlerini tebrik ederken sarılırken göz yaşların da tutamadılar.

İZMİR ESNAFI BU SEFER YALÇIN ATA SEÇTİ

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, bugün Balçova Kaya Termal Otel’de olağanüstü seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. 1033 Delgeli birlikte 973 oy kullanıldı, 8 oy listesi cizik yedi. Yanim tam listesi oy almadı. Yapılan oy sayımının ardından Yalçın Ata, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yeni başkanı oldu. Birlik daha sonra yönetimi olağanüstü genel kurul kararı almıştı.Balçova Kaya Termal Otel’de saat 11.00’de başlayan seçim maddeli olağanüstü genel kurulda, milletvekili adayı gösterilmeyince Birlik başkanlığına yeniden aday olan Zekeriya Mutlu ile Ayakkabıcılar Odası’nın Başkanı Yalçın Ata, oda başkanları ve yöneticilerinden görev istedi. Genel Kurul’da 128 odanın başkan, başkanvekili ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan toplam 1033 kişi delge bulunuyor.

YALÇIN ATA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Oy kullanma işleminin ardından 510 463 kesin sonuç ile yeni başkan Yalçın Ata oldu. Yeni başkan Yalçın Ata’yı ilk tebrik eden kişi ise Zekeriya Mutlu oldu.

Sonuçların belli olmasının ardından çok mutlu olduğunu ifade eden Ata, “İzmir esnafı bizi taktir ederek, oylarıyla seçti” diyerek, göz yaşlarına hakim olamadı.

YALÇIN ATA KİMDİR?

2014’ten bu yana İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanlığı yapan Ata,  Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu seçimlerinde Federasyon Başkanvekili görevine seçilmişti. 2023’te İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkan Adayı olan Yalçın Ata, İESOB’nin yeni başkanı oldu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir