KİRAZ’IN YÜZDE 90’I KALP HASTASI

Kiraz’ın yüzde 90’ı nı kalp hastası.

Kiraz Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji Bölümü hizmete açıldı.

Kiraz Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji bölümü hizmete açıldı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, “Acil 112’ye soruyorum arayanların yüzde 90 kalp rahatsızlığından arıyor” Dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Kiraz Belediyesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliğinde başlatılan ‘Cana Can Kat Projesi’ kapsamında Kiraz Devlet Hastanesi Anjiyo Tanı Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Orta-ileri yaş popülasyondaki kardiyovasküler risk profillerinin belirlenmesi ve hipertansiyon sıklığının saptanmasını sağlayacak sağlık taramalarının yapılacağı merkez de yüzlerce hastaya  hizmet vermesi planlanıyor.

6 AY DEĞİL 6 GÜNDE AÇILDI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof Dr Nüket Hotar, müjde olarak verdiği ve  6 ayda açacağız dediği Kardiyoloji bölümünü 6 günde açtı. İlçede büyük sevinçle karşılandı.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu’nun yakın zamanda babasını kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği dile getirerek Yaklaşık 6 gün önce açılan Geçici Hayvan Rehabilitasyon Merkezi açılışında, talep ettiği Kardiyoloji bölümü açılması, talebinden sonra DEÜ Rektörü Prof Dr Nüket Hotar,  Kiraz Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji bölümü hizmete açılmasına desteğiyle İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Kiraz Belediyesi iş birliğinde 6 günde hayata geçirildi.

Kardiyoloji bölümü açılışına Kiraz Kaymakamı Onur Titiz ve Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, Devlet Hastanesi Müdürü, ilçe Emniyet Müdür Emrah Erdem, ilçe protokolü, DEÜ’nden dekan, Öğretim Üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Kiraz Belediyesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliğinde başlatılan ‘Cana Can Kat Projesi’ kapsamında; orta ve ileri yaş popülasyondaki kardiyovasküler risk profillerinin belirlenmesi ve hipertansiyon sıklığının saptanmasını sağlayacak sağlık taramalarının yapılacağı Kiraz Devlet Hastanesi Anjiyo Tanı Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Anıl Esen, ilçe yöneticileri, DEÜ Üst Yönetimi, dekan ve müdürler ile Kiraz halkı katıldı.

Kaymakam Onur Titiz, emeği geçenlere teşekkür etti. Kalp rahatsızlığından kimsenin ölmemesi gerektiğinin, Acil 112’ye sorudum arayanların yüzde 90  kalp rahatsızlığından arandığını ifade eden Başkanı Kutlu’da,  “İlçemize hayırlı olsun, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi açılışından sonra Kiraz  açılması için 6 ay içinde demesine rağmen 6 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan merkezde, sağlıklarına kavuşan hastalar için çok teşekkür ederim. Kalp hastalar İzmir’e ulaşamıyordu. Artık bu ortadan kalkmış olacak. Bölümü ayda değil 6 günde hayata geçiren Başta Nüket Hotar hocama olmak üzere Herkese teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

KALP YAŞINI HERKES BİLMİYOR

İki kadının liderin dayanışmasıyla Cana Can Katıyoruz Projesini hayata geçirdiklerini anlatan DEÜ Rektörü Prof Dr Nüket Hotar’da Kardiyoloji bölümünde, Kalp Yaşının öğrenildiği, çoğu insanın bunu bilmediğini, Cana Can kattıklarını, tansiyonun önemli olduğunu, kalp krizi ve felç geçirmenin önlemenin yolunun bu bölümde tedavisinin yapılacağını söyledi.

BİZDE GÖNÜLLÜLÜK ESAS

Hotar, “Biz göreve başladığımızda bu yana hiçbir görev için atama yaşadık. Öğrencisinden Öğretim Üyesi ve doktorlarımıza kadar her kademede gönüllülük esas aldık. Bugün burada açtığımız Kardiyoloji bölümünde de gönüllülük esasıyla açılıyor, dönüşümlü görev yapılacak ” Dedi

Hotar, Geçici Hayvan Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgiler vererek, bölgeyi hayvan hayatının gelişmesi ve  Hayvan Hastanesi açılması için gerekli işlemlerin başlatıldıklarını da kaydetti.

MİSAFİRLERE PATETES KIZARTMASI, ÇUBUK BÖREK VE KEŞKEK İKRAM EDİLDİ

Daha sonra Kardiyoloji bölümü hizmete açıldı, ardından keşkek, patetes kızartması ve cubuk börek ikramıyla tören sona erdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir