ULUSLARARASI U3A VE SANAT SEMPOZYUMU İZMİR’DE EÜ’DEN BAŞLADI

ULUSLARARASI U3A ve SANAT SEMPOZYUMU İZMİR’DE EGE 3. YAŞ ÜNİVERSİTESİ’NDE BAŞLADI, DENİZLİ’DE DEVAM EDİYOR

Uluslararası U3A ve Sanat Sempozyumu İzmir’de Ege 3.Yaş Üniversitesi Öğrencilerinin Ege Üniversitesi (EÜ) Tören Şölen Alanındaki etkinliğiyle başladı Denizli’de ki proğramıyla devam edecek Sempozyum, Uluslararası Üniversitesi’nin birliğinine kabulünün 50. Yılında İzmir’de olması da ayrı bir önem taşıyor.

İlk defa yıllar önce Fransa’da Kurulan 3.Yaş Üniversitesi’nin Uluslararası U3A ve Sanat Sempozyumu, İzmir’de Ege Üniversitesi( EÜ) Tıp Fakültesi Geriatri Bölümü bünyesindeki Ege 3.Yaş Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle başladı.

Sempozyumun açılış etkinlik programına Uluslararası 3. Yaş Üniversiteleri Birliği Başkanı Prof. Dr. François Vellas, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Fehmi Akçiçek, Ege Üniversitesi İç Hastalıkları ABD Başkanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Geriatri bölümünden Ege 3.Yaş Üniversitesi Kurucu Başkanı Doc.Dr. Sevnaz Şahin, idareciler, gönüllüler,  yurt dışından gelen misafirler, Ege 3.Yaş Üniversitesi öğrencileri ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Proğram, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış Konuşması Doç.Dr. Sevnaz Şahin yaptı. Şahin, bu güne kadar yapılmış faaliyetlerini gönüllülerinin desteklemeleriyle başardıklarını kaydetti.

Ege Üniversitesi Geriatri Bölümü Dekanı Prof.Dr. Selahattin Fehmi Akçiçek’te emeği geçen herkese teşekkür etti. Ege Üniversitesi İç Hastalıkları ABD Başkanı Prof. Dr. Cemil Gürgün de 65 yaş üstünde Hastalıkların tedavisinde bu okulun öneminin, büyüklüğüne dikkat çekerek, bu yaşlarda en önemli sıkıntının yalnızlık olduğunun altını çizdi.

Yurt dışında ilk defa bu okulların kuruculuğunu yapan ve Uluslararası 3. Yaş Üniversiteleri Birliği Başkanı Prof. Dr. François Vellas ise okulların önemine değinerek dünyaya yayıldığının vurguladı. Okulların Uluslararası Üniversitesiteler birliğine kabulünün 50. Yılında düzenlenen sempozyum ve etkinliğin İzmir’de olmasının da ayrıca önemli olduğunun altını çizen Prof.Dr. Vellas, Ege 3.Yaş Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı proğramına katılmaktan çok mutlu olduklarını da söyleyerek organize edenlere, öğrencilere teşekkür etti.

Daha sonra etkinlik Ege 3. Yaş Üniversitesi Öğrencileri “Bendir Ekibi Müzik Dinletisi” Öğrenciler adına iki temsilcisi Funda Öcal Gülçay ve Mustafa Polat’ın duygu, düşünce ve deneyim paylaşımlarını devam etti.

3. Yaş Üniversitelerinin Tarihçesi’nin anlatılmasının ardından Üniversitesi öğrencilerinin Halk Dansları Ekibi dans gösterisinde Ege zeybeği oynandı.  Ayrıca Öğrecilerin Koro Performansına Kurucu Başkanı Vellas ve Sevnaz Şahin’in de katılımıyla koro rkibi eşliğinde söyledikleri eserleri seslendirmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir