İZMİR’DE MİLLET İTTİFAKI MİTİNGİNE BİR MİLYON KATILIM

İZMİR’DE MİLLİ İTTİFAKI MİTİNGİNE YOĞUN İLGİ ALANLARI DOLDURDU

Seçimlere 16 gün kalan Millet İttifakı, İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenledi. Meydanda 6 partinin 13. Cumhurbaşkanı yardımcıları Parti Genel Başkanı ve bazılarının eşleri, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, 11 İlçe Belediye başkanı, Siyasi Partilerin il başkanları meydanda yerlerini aldı.

İlk önce Millet İttifakı adayı 13.Cumhurbaşkanı Yardımcılarından Mansur Yavaş, sonra Ekrem İmamoğlu sahneye çıktı halka seslendi. Meydanda bir milyona yakın insanın olduğu da kaydedildi.

Daha sonra Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gençlere seslendi “sizin istediğiniz olacak” diyerek, barış, özgürlük, ortakakıl ile yönetim vurgusu yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın meydanı Halil İbrahim Sofrası’na benzetti. Uysal, İzmir’in kutlu bir şehir olduğunu tarihi sorumluğunu yerine getirdiğini söyledi. Açıklanan AK Parti’nin Seçim beyannamesinin, beceriksizliklerinin suçlarının itirafının açıklaması olduğunu iddia etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ufuk ve kader şehri İzmir benzetmesi yaptı. Davutoğlu, tüm Türkiye’ye tüm dünyaya mesaj verilmesini isteyerek, “Yeni bir ufuk çizmeye yeni bir kader yazmaya geldik.” dedi ve 6 madde de söz istedi. Davutoğlu sonra, ”Cumhur İttifakı’nın Otaritesi ile demokrasi düzenin bozulduğunun ve Cumhur İttifakı’nın yüzlerinin asık suratlı, sinirli olarak değerlendirirken Millet İttifakı’nın yüzlerinin ise saygılı, sevecen, naif olarak değerlendirdi. Talimatla değil vicdanlarla karar veren hakim ve savcıları olacağı vurgusu da yaptı. Kaybetme korkusu sarınca hükümetin saldırganlaştığını da iddia etti. Kılıçtaroğlu, “İç İşleri, Adalet ve Maliye bakanlarının daha önce istifa ederdi ancak şimdi ise etmedi.” “Sayın Erdoğan samimi olsaydı Kılıçdaroğlu’nun başörtü yasasına destek verirdi.”, “Demokrasi düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz. Yeni bir kader yazmaya söz mü? 14 Mayıs Demokrasi Bayramınız şimdiden kulu olsun “ Şeklinde açıklamalarla değerlendirmeler de yaptı.

AKŞENER SÜPRİZİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Aşener ise ilk defa bu mitingte eşi iş insanı Tuncer Akşener’in katılımıyla süpriz ile sahneye çıktı. Meral Akşener’in konuşmasında İzmirlilere, “İzmir, Zübeyde hanımın hemşehrileri, Caka beyin kurtardığı, Atatürk’ü Samsuna gönderen ve Demokrasinin son noktasıdır İzmir” değerlendirmesi yaptı. Akşener, tarihi bilmeyenlerin İzmirlilere  ‘Gavur İzmir’ dediğini “ Gavur olmayanlar gavur olmamayı öğreten İzmir, harami düzene son verecek İzmir.” Şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Meral Akşener de diğer Millet İttifakı adayları gibi sahneye eşi ile çıktı ve “Herkes eşini getirince ben de kocamı getireyim dedim. İlk defa milli oldu. Utandı ve kaçtı” dedi. Akşener, “Siz zaten yanlışlıkları, bizi yöneten zihniyetten görüyorsunuz. Tarihinizi bilmezseniz bu şehre ‘Gavur İzmir’ dersiniz. 14 Mayıs gecesi kazanırsak işgalci olacakmışız ya, işgali sona erdiren İzmir kararını vermiş. İzmir’e ‘Gavur’ diyenler cumhuriyetin kurucularına da ‘İki ayyaş’ dedi. Sonra ne oldu, o söze karşı önce kadınlar sonra gençler ayağa kalktı. 14 Mayıs akşamı inşallah 13. cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu seçilecek ve kendisini alkışlarla makamına oturtacağız ama Erdoğan ve arkadaşlarına da nezaketle emekli edeceğiz.” Dedi.

Akşenrr, “ Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı nezaketle emekli edeceğiz. Her aileden bir oy istiyorum. Bana söylenen kimseye söylenmedi bir anaya söyelenemeyecek herşeyi söylendi, söylediler. Burada telaffuz etmek istemiyorum,  şeyler söylendi. İzmir istipdata karşıdır” diye konuşup sözlerini “kahrolsun istibdat, Kahrolsun istibdat, kahrolsun istibdat” sözleriyle tamamladı.

Millet İttifakı’nın 13.Cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Birlikte aydılığa çıkaracağız söz mü?. Bende söz veriyorum  aydılığa çıkaracağım,Herkes için adalet istiyorum.” Şeklinde konuşmasına başladı.

Kılıçtaroğlu, “Bu seçimlerde 215 bin 650 genç ilk kez oy kullanacak.” Dedi ve “Bu seçimler Demokrasiyi yeniden inşa etmeye, kadınlarla hak ettiğini vermeye  kucaklaşmaya, demokrasi getirme seçimidir.”  “5 milyon haksızlığa uğrayan herkesin yanındayım”, “Türkiye’nin kendini göstermeye ihtiyacı var.  Bir Kemal geldi bir yüzyıl başladı bir Kemal geldi ikinci yüzyıl başlayacak” pankartını da okudu.

Kılıçtaroğlu, “Herkese gidin Millet İttifakı için oy isteyin huzurun kardeşliği olduğu, Çocukların yatğa aç girmediği bir Türkiye getireceğiz.” Sözlerini tekrarladı.

Kılıçtaroğlu, Cumhurbaşkanlığının uçaklarında değinerek, “Bu Cumhurbaşkanının 16 uçağı var. Seçlince bu uçakların hepsini  satıp, onu yerine orman yangınları için yangın söndürme uçağı alacağımız” Dedi.  Kılıçtaroğlu  sözlerni “her şey bundan çok daha güzel olacak” sözleriyle tamamladı.

Türkiye’de herkesin mutlu olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye dünyada yeniden şahlanacak. Samandağ’dan Mersin’e kadar olacak havzayı Akdeniz’in en önemli üretim merkezi yapacağız. İstanbul’un nüfusunu 2.5 milyon azaltacağız. 5 yıl içinde 300 milyar dolar gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak. Dışarıya götürdükleri 418 milyar doları son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. 2015’den bu yana emeklilere birer maaş ikramiye verin diyorum. Önümüzde Kurban Bayramı var. Millet İttifakı iktidarında emekliler hesaplarında 15 bin lira olduğunu görecek. O para sizin ananızın ak sütü gibi helal. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, asla yetirmem. Polis arkadaşlarımızın da sorunlarını da biliyorum. 24 saat çalıştırıyorlar. Onların da sorunlarını çözeceğiz. Gençlerin hayalleri Bay Kemal’in hedefi olacak. Tamamını gerçekleştireceğiz. Köylerdeki bütün okulları açacağız. 100 bin öğretmen ataması yapacağız” dedi.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Kılıçdaroğlu, “Yeni bir anlayışı, yeni bir devri başlatıyoruz. Üretene, alın terine değer vereceğiz. Bu olursa Türkiye büyür. Dışarıdan arpa, yulaf, buğday, et alıyoruz. Bizim üreticimiz yapamaz mı? Bu siyasi tercihi değiştireceğiz. Sizin çalışacağım. Sizin için üreteceğim. Benim saraylarda gözüm yok. Mustafa Kemal’in mütevazi Çankayası’na gideceğim. Oradan hizmet vereceğim. Her şey çok güzel olacak. Bu güzel ülkeye huzuru getireceğiz” diye konuştu.

Ardından Millet İttifakı’nı  13. Cumhurbaşkanı yardımcıları Partilerin Genel Başkanları, eşleri ile partilerin İl başkanlarının sahnede yer aldığı sseamomoni ile miting sona erdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir