ADEMHAN, İZMİR’DE BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

İZMİR’DE FERHAN ADEMHAN FARKLILIKLARIN BAĞIMSIZ ADAYI OLDU

İzmir’de Ferhan Ademhan, 1. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı olduğu açıkladı.

Voley Otel’de düzenlediği basın toplantısında Turizimci ve İzmir Konfederasyonu (İZKON) Başkanı Ferhan Ademhan, 1. Bölge 2. Sırada Bağımsız Milletvekili aday olduğunu açıkladı ve İzmir’de partilere seçilen milletvekili adaylarının yerlerini de eleştirdi.

TURİZİMCİ ADEMHAN, BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan Volley Otel’de Konfederasyonu başkanlarının da katıldığı düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremi anarak konuşmasına başlayan Ferhan Ademhan, felakette kaybedilen 50 binin üzerindeki vatandaşlar için Allah’ta rahmet dileyerek, “Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın.” Dedi.

İZKON Başkanı Ferhan Ademhan, ”İzmir Konfederasyonu 2014 yılında kuruldu. 69 federasyon 1400 dernek 100 bine yakın üyesi var. İzmir Konfederasyonu, 10 Aralık’ta çıkıp PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı. 1293 muhtarı toplayıp uyuşturucu ile mücadele, erken evlilik, okula gidemeyen çocuklarla toplantılar yaptı. Basının sorunlarıyla ilgili iki çalıştay yaptı. İzmir Konfederasyonu çok çalıştı.”

”İZMİR’İN MİLLETVEKİLİ ADAYIYIM”

İzmir Konfederasyonu olduğu gibi bütün Türkiye’de seçime gidiliyor ben herhangi bir partiye üye değilim, milletvekili adaylığı müracaatım olmadı. İzmir Konfederasyonu (İZKON)’nda yönetim kurulu üyesi 7 kişi müracaat etti, maalesef hiç biri değerlendirilmedi. Bu durum değerlendirilmeyince kaygı duyduk. İzmir’in güzellikleri renklerimizdir, zenginliğimizdir. İzmir’imizin Roman halkı, Özcan Çaylı yanımızda oturuyor? Mutlu musunuz? Değil. Konfederasyon Başkanvekili İbrahim Yıldız, Balkan Göçmenlerininin Federasyon Başkanı, sizden kimse değerlendirildi mi? Değerlendirilmedi. “

MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUM

“Arkadaşlar milliyetçilik yapmıyorum. Ben Mardinliyim. Mardinli biri, seçilecek bir noktadan da değerlendirilmedi. Bir Roman, bir göçmen, bir Mardinli değerlendirilmiş olsaydı bugün burada olmazdım. Biz milletvekili hastası değiliz ama biz buna dur diyeceğiz. Zorluklarımızı biliyoruz. Ama dur diyeceğiz. Neden dur diyeceğiz? Biz İzmir’in adayı olacağız.  Ankara’nın adayı olmayacağız. Gücümüz, sesimiz çıkarsa bunu yıkmış olacağız. İstişareye başladık ve oy birliği ile benim bağımsız aday olmama karar verdik. Milletvekili sevdamız olsaydı müracaat ederdik. Renklerimiz değerlendirilmeyince biz de maalesef kararımızı aldık. İzmir birinci bölge bağımsız adayıyım. İzmir’de aday çıktık ama ne yapacağız? Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir.”

SÖZ VERİYORUM

Konfederasyon üye dernek başkanları önünde, ”size iki şey için söz veriyorum.” Şeklinde konuşan  Bağımsız aday Ademhan, “ İzmirliler size soruyorum Milletvekili adaylarınızın yerlerini beğeniyormusunuz?  Vicdanınıza sorun sonra bana oy verin. Hiçbir siyasi partiye üye değilim. Size iki söz veriyorum. Birincisi size sormadan hiçbir partiye geçmeyeceğim. Sizi böyle toplayıp soracağım söz veriyorum.” Dedi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDECEĞİM

Ülkenin kanayan yaraları ile uğraşacağız. Uyuşturucu, işsizlik ile hayvan haklarını koruma ile kadın şiddetine karşı duracağız, İstanbul Sözleşmesi’nin geri gelmesini isteyeceğiz. Parlamenter Sisteme geçilirse ki bu ihtimal yüksek o zaman bir vekilin çok değeri olacak.” Şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından iftar yemeğine geçildi. İftarda Mevlevi Semazen gösterimi de gerçekleştirildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir