LEVN-İ BAHAR’IN 92 SANATI SEVERLERİYLE BULUŞTU

LEVN-İ BAHAR SANAT SEVERLERLE BULUŞTU, 23 NİSAN’A KADAR AÇIK KALACAK

Levn Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen, “Levn-i Bahar 5” Ebru-Minyatür-Tezhip Sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açıldı.

Levn Sanat Atölyesi’nin kurucuları Fatma Sarıbaş ve Ayşe Burcu Özkan yaptıkları konuşmalarda; sanatın iyileştirici gücüne dikkat çekerek; “Ülke olarak yaşadığımız doğal afetler ve verdiğimiz kayıplar ile çok büyük üzüntüler yaşadık. Ancak inanıyoruz ki bu zorlukların üstesinden, sanatın renkleri ve iyileştirici gücü ile kalkacağız. Levn Sanat Atölyesi olarak kültürel mirasa sahip çıkmanın ve geleceğe taşımanın sorumluluğu ile çalışıyoruz.  Yıl sonu açtığımız sergilerimizde emeklerimizi sanatseverlerle paylaşarak, geleneksel Türk el sanatlarına farkındalık oluşturmak amacındayız. Sergimizin açılışında gördüğümüz bu ilgi bizleri çok sevindirdi” diye konuştular.      

Levn Sanat Atölyesi hoca ve öğrencilerinden oluşan 80 katılımcıya ait 92 eserin yer aldığı sergi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi üst galerilerde 23 Nisan 2023 tarihine kadar hafta içi 09.30-17.30 hafta sonu 12.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.   

LEVN SANAT ATÖLYESİ

Levn Sanat, Geleneksel Türk ve İslam Sanatları Atölyesi olarak 11 yıldır İzmir’de Tarihi Kızlarağası Hanı’nda sanatseverlere hizmet vermektedir. Ebru sanatçısı Fatma Sarıbaş ve Tezhip Minyatür sanatçısı Ayse Burcu Özkan’nın birlikte kurdukları atölyenin misyonu; kültürümüze ait olan tezhip, minyatür ve ebru sanatını daha geniş kitlelere ulaştırıp aynı zamanda geleneksel sanatlara farkındalığı artırmaktır. Atölye, klasik eserlerle geleneği sürdürmenin yanı sıra modernizm ve postmodernizm çizgileri de zaman zaman aynı potada eritip izleyiciye sunmaktadır. Bu şekilde sanatın güncel halini de yakalamıştır. Levn Sanat Atölyesi, her yaş ve meslek grubundan öğrenci yetiştirmekte olup, eğitim sürecinde ortaya çıkan eserlerin yer aldığı yılsonu sergileri düzenlemektedir

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir