DİKMEN : İŞKENCELER İLE SUSTURULMAYA ÇALIŞILDI

Misket Dikmen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili aday adayı oldu. 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü’nde, düzenlen anma programına katılan CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı olan Misket Dikmen, “Gazeteciler işkenceler ile susturulmaya çalışıldı.” Dedi.

Gazetecilerin sesi,kulağı,destekçisi olacak; CHP İzmir Milletvekili Aday Aday, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) önceki dönem başkanı Misket Dikmen, anma programında şu ifadeleri kullandı: “Çok uzun yıllar gerçekleri dile getirenler, araştıranlar yazanlar, halka gerçekleri sunanlar ne yazık ki bunu canlarıyla ödediler. Türkiye’de gazeteciler bir başka yolla susturulmaya çalışıldılar. O da zindanlara atılarak, yasaklanarak ve kıskaçlara alınarak, işkence yöntemleriyle gazeteciler susturulmaya çalışılırken, ne yazık ki bu yöntemle birçoğu duvara çarptı. O gazeteciler hala gazetecilik yapıyor hala gerçekleri ortaya koyuyorlar hala yazılarına, çıkardıkları kitaplara imza atıyorlar. Bugüne kadar yitirdiğimiz gazetecileri saygı ile anıyorum.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), ‘6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü’ kapsamında İGC Basın Müzesi’nde öldürülen gazetecileri andı. Etkinliğe İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, İGC önceki dönem başkanı ve CHP İzmir Milletvekili aday adayı Misket Dikmen ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Konuşmaların ardından öldürülen gazeteciler; Hüseyin Deniz’in kardeşi Edla Deniz’in, Musa Anter’in kızı Rahşan Anter’in, Metin Göktepe’nin kardeşi Meryem Göktepe’nin duygu ve düşüncelerinin yer aldığı video izletildi.

Misket Dikmen Kimdir?

 1961 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.1968 yılında Suat Taşer’in öğrencisi olarak TRT İzmir Radyosu Çocuk Saati programında görev almaya başladı. 1983 yılına kadar bu programla birlikte Radyo Tiyatrosu çalışmaları sürdü.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC)’de Yönetim Kurulu üyeliği ve geçmiş dönem Başkanılığı yapan Misket Dikmen, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili aday adayı oldu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir