TÜRK ZEYTİNYAĞI “MONTE İDA” DAN GURUR VERİCİ BAŞARI

Ayvalık’ta bulunan Monte İda, Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile Japonya Gıda Analistleri Derneği tarafından düzenlenen 61. Japan Food Selection’da Altın Ödül’e layık görülerek yarışmada ödül alan tek Türk Zeytinyağı markası oldu!

Ege’nin ideal ikliminde ve verimli topraklarında yetişen, özel zeytinlerden elde ettiği zeytinyağlarını, en uygun koşullarda doğallığı bozulmadan tüketicilere sunan Monte İda, yıllardır satış yaptığı Japonya pazarında Türk Zeytinyağı adına gurur verici bir başarıya imza attı.

“Ege-no-Kagayaki” yani Ege’nin Parıltısı sloganıyla yarışmaya sunulan Monte İda Zeytinyağı’na Japonya Gıda Analistleri Derneği tarafından verilen 61. Japan Food Selection Altın Ödül’ü, Japon tadımcılar tarafından içilmesi tavsiye edilen, lezzetli ve kaliteli bir Türk zeytinyağı olarak tasvir edilmiş. Ödül alan tek Türk markası olarak Türk zeytinyağının kalitesini tüm dünyaya bir kez daha ispatlamış oldu.

Japonya ve Türkiye’nin çok yakın bir dostluğu bulunuyor. 1890’da Japonya’nın güneydoğusunda bulunan Kuşimoto’daki balıkçılar, Kuşimoto açıklarında karaya oturan Türk gemisi Ertuğrul Fırkateyni’nin Türk mürettebatını kurtardı. Batan fırkateyn ve donanma subaylarının manevi mirası 130 yıldır süren törenlerde Türk ve Japon halklarının gönüllerinde canlılığını koruyor. 1985’te ise Türk Hava Yollarının, İran-Irak Savaşı sırasında kaçamayan Japon vatandaşlarını kurtararak Japonya’ya evlerine kavuşturması da Türkiye-Japonya ilişkilerinin kilit taşı olarak hatırlanıyor

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir