TANER TABAKLI’DAN DEPREMZEDELERE ANLAMLI KOLEKSİYON : SEYİS

Taner Tabaklı’dan anlamlı koleksiyon “Seyis”

Tabaklı’nın 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen büyük felakette İskenderun’da hayatını kaybeden profesyonel binici kuzeni Melis Mora’ya ithafen gerçekleşen defile, izleyenleri oldukça duygulandırdı. Taner Tabaklı yeni koleksiyonu ‘Seyis’i İzmir Fashion Week’te sundu. Tabaklı’nın kişisel bir hikâyeden yola çıkarak oluşturduğu koleksiyon büyük beğeni topladı.

2009 yılından bu yana sektörde birçok işe imza atan, 2015 yılında 6. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda elde ettiği birincilikten sonra 2016’da kendi adıyla kurduğu Taner Tabaklı markasının 3. defile koleksiyonu olan Seyis’i 21 Mart tarihinde İzmir Fashion Week’te moda severlerle buluşturdu.

Tabaklı’nın koleksiyonun anlamlı temasının ardında küçüklüğünde yaşadığı bir travma yatıyor

Küçükken geçirdiği bir at kazasının üzerine çok sevdiği atlara bir daha dokunamayan Tabaklı, bu korkusunu kendi sanatı ile yenmeye çalışmış. Koleksiyonunu “Ben korkarken, seyis ise atların tüm bakımlarını yapabiliyor” cümlesi üzerinden geliştiren Taner Tabaklı’nın koleksiyon ile oldukça kişisel de bir bağı var. Atlara karşı fobisini yenmek için hazırladığı koleksiyonun defile öncesi çekimlerini yaptığı at çiftliğinde yavaş yavaş atlara yaklaştıkça korkusunu yenmeye başladığını, yendikçe de koleksiyonuna daha da bağlandığını belirten Tabaklı’nın koleksiyonu adından sıkça söz ettirecek.

Seyis koleksiyonu binicilik tutkusu hiç bitmeyen Melis Mora’nın ruhuna armağan edildi

Seyis koleksiyonunun hazırlık aşamasında ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinde İskenderun’da yaşayan aile bireylerini kaybeden Taner Tabaklı’nın göçük altında kalan kuzeni Melis Mora ve ailesini andığı defilede Seyis koleksiyonu farklı bir anlam kazandı. Taner Tabaklı’nın Seyis adlı koleksiyonu çok küçük yaştan itibaren atlara ve binicilik sporuna olan tutkusu hiç bitmeyen, profesyonel binici olan ve ailesine de bu tutkuyu aşılayan kuzeni Melis Mora’ya ithaf edildi.

,,,,,,,,

Nazlı Terzioğlu’nun iddialı koleksiyonu büyük beğeni topladı

Nazlı Terzioğlu yeni koleksiyonunu  İzmir Fashion Week’te görücüye çıkardı. İzmir’in önemli tasarımcılarından Nazlı Terzioğlu’nun 2023 koleksiyonu Gradiva ana sponsorluğunda, İzmir Fashion Week’te oldukça ilgi çekti.

Şık, elegan ve minimalist tasarımlardan oluşan bir koleksiyon

Nazlı Terzioğlu 2023 koleksiyonunun şık ve elegan yapısı ilk anda katılımcıların ilgisini çekti. Temelleri 1969 yılında atılmış, İzmir’in köklü markası Gradiva iş birliğiyle gerçekleşen defilede Gradiva’nın görkemli mücevherleri tasarımların şık ve elegan yapısının tamamlayıcısı oldu. Nazlı Terzioğlu’nun kendine özel çizgisi üzerinden ilerleyen koleksiyon; özenle seçilmiş ipek satenlerden, tamamı elde işlenmiş motiflerden ve minimalist keskin çizgilerden oluşuyor. Sezonun öne çıkan yumuşak tonlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı koleksiyon sergilendiği andan itibaren adından sıkça söz ettirdi.

İzmir’den dünyaya açılan sofistike tasarımlar

Nazlı Terzioğlu kendi adını taşıyan markasının temellerini 2014 yılında İzmir’de attı. Her sene düzenli olarak koleksiyonlarını defileler ile sergileyen Terzioğlu, ilk koleksiyonunu da İzmir Fashion Week’te modaseverlerle buluşturmuştu. Nazlı Terzioğlu’nun cesur, modern ve sofistike tasarımları ise her geçen yıl daha da fazla kişiye ulaşıyor. Türkiye sınırlarını da aşan Nazlı Terzioğlu’nun tasarımları dünyanın birçok yerinden de büyük ilgi görüyor. Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde satışlarına devam eden Terzioğlu, geçtiğimiz yıl de İtalya’nın moda başkenti Milano’da bir showroom açtı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir