UĞUR OKULARI YAŞASIN ÇİFTÇİ, YAŞASIN TARIM TÜBİTAK PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİRDİ

İzmir’de bulunan Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü Ortaokulu öğrencileri, “Yaşasın Çiftçi,  Yaşasın Tarım” isimli Tübitak projesi uygulamasını,  Gema Vakfı’nın Urla Kuşçular’daki Obel Cıvata seralarında hayata geçirdi.

“Yaşasın çiftci, Yaşasın Tarım” adlı proje; GEMA Vakıf ve İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerin desteğiyle,  tohumlarının toprakla buluşturulması, yerli tohumların yaygınlaştırılması, tarımsal üretim ile tohum desteğine sağladığı imkanların incelenip araştırılıp ve topluma aktarılması amacını taşıyor.

 Projeye GEMA Vakfı Tohum, arazi, Sera ve her türlü teknolojik araç tedarikçisi olarak destek veriyor. Projenin katılımcıları arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü de yer alıyor.

TÜBİTAK’a sunulan projeyi hayata geçirme ve uygulayıcısı, Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sema Şahin. Süreç yönetimini ise Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü Anadolu Lisesi Müdürü Alev İncekara sürdürüyor.

Gema Vakfı’nın Urla Kuşçular’daki Obel Cıvata seralarında hayata geçirilen uygulamalarla ilgili GEMA Vakıf Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, proje hakkında, öğrencilere kullanılacak uygun fide toprak karışımı, tohum dikimi ve tohum ayıklanması konularında bilgiler verdi.

Genel Başkan Kilimcigöldelioğlu, ”Fideler olgunlaştıktan sonra tarlaya dikimi, ürünlerin yetiştirilmesi ve toplanıp değerlendirilmesi konuları da proje kapsamında ardarda yapılacak etkinliklerle öğrencilere uygulamalı olarak gösterilecek.” Dedi.

Projenin tanıtıldığı etkinlikte, GEMA Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu’ndan Esat Erçetingöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Eğitim Arge ve Koordinasyon Şube Müdürü Serkan Solak, Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü Anadolu Lisesi Müdürü Alev İncekara, projenin yazılımcısı Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sema Şahin, davetliler ve öğrenciler hazır bulundu.(Esat Erçetingöz’den gelen)

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir