İZMİR’DE GAZİ TURGUT ASLAN FETÖ/PDY OPERASYONU

İzmir merkezli İstanbul’u da dahil olduğu 4 ilde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle ilgili 54 şüpheliye yönelik Gazi Turgut  Aslan adlı bir operasyon düzenlendi.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde;  FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde operasyonlar devam ediyor.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik finansal destek sağlayan ve kendilerini mahrem/kurye olarak adlandıran, Örgütün Güncel Yapılanmasında faaliyet gösterdikleri tespit edilenler şüphelilerden bazıları yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Protokol şubesince yapılan açıklamada, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik; haklarında yakalama kararı olan örgüt mensuplarının yakalanmamak için tedbir uyguladıkları ve gizlilik içerisinde Hücre (Gaybubet) evlerinde barınan, Haklarında ihbar ve beyanlar bulunan, içerikli Bylock kullandığı tespit edilen toplam 54 şüpheli şahsa yönelik, İzmir merkezli İstanbul, Ankara, Samsun, Muğla’unda bulunduğu 4 ilde  17 mart 2023 günü saat 06:30’da toplam 40 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 2 yurtdışında bulunan toplam 7 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Soruşturma süresince belirlenen adreslerde yapılan aramalarda; 180 bin 305 TL, 400 EURo, 4 Bin 900 Dolar, 47 adet ziynet eşyası, örgütsel faaliyetlere ve örgüt içinde finansal dağılıma dair bilgilerin yer aldığı değerlendirilen çok sayıda doküman, Çok sayıda dijital materyal, 2 adet F serisi Amerikan Doları ele geçirilmiştir.

İzmir Polisi, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.” Şeklinde ifadelerine yer verildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir