İMMOB ZENGİN: “TAM TASDİK HİZMETİ İLE VERGİ RİSKİNİZ AZALTIN, RİSKİNİZİ AZALTIN”

Zengin: “Tam tasdik hizmeti ile vergi riskinizi azaltın, firmanıza itibar kazandırın”

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası (İzmir YMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, firmalara tam tasdik hizmeti almaları çağrısında bulundu. Yeminli Mali Müşavirlerden alınacak bu hizmetin muhasebe kayıt ve belgelerinin doğrulanmasını ve mevzuata uygun olmasını sağlayacağını belirten Zengin, “

Tam tasdik hizmeti başta vergi daireleri olmak üzere, diğer ilgili kamu kurumları, bankalar, mal ve hizmet tedarikçileri gibi kurum ve işletmeler nezdinde firmanıza itibar ve güven kazandırır. Tam tasdik hizmeti için Yeminli Mali Müşavirlerle denetim ve tasdik sözleşmesini bu ay içinde yaptırarak, avantaj sağlayın” dedi.

“Maliyet değil, avantaj sağlıyoruz”

2023 yılına ait hesapların denetim ve tasdiki için sözleşmelerini bu ay içerisinde yapılması gerektiğine bir kez daha dikkat çeken Zengin, Türkiye’de her yıl yaklaşık 35 bin işletmenin Yeminli Mali Müşavirlerden Tam Tasdik hizmeti aldığını söyledi. Tam tasdik hizmetinin faydalarını gören işletmelerin, bu hizmetten sürekli yararlandığına işaret eden Zengin şöyle konuştu: “Vergi ve muhasebe işlemleri her geçen gün daha da karmaşıklaşıyor. İşletmeler büyüyor, üretim, istihdam, yatırım, ihracat, ithalat, uluslararası sermaye hareketleri, vergi indirim ve istisnaları için uzmanlara ihtiyaç daha da artıyor. İşletmelerin bu tür karmaşık işlemlerinin tamamını bir arada karşılayacak mesleklerin  başında Yeminli Mali Müşavirlik mesleği geliyor.  Kamu kaynaklı cezaların işletmeler üzerindeki etkisi, işletmelerin doğru şekilde yönlendirilmesi, büyüyen işletmelerin alt yapılarının güçlendirilmesi ve geçmişe yönelik risklerin minimize edilmesi açısından bakıldığında, Yeminli Mali Müşavirlerden alınan hizmet işletmelere maliyet olmaktan ziyade büyük avantaj ve fırsatlar sunmaktadır.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir