İZMİR POLİSİ, 52 OPERASYONDA 44 TON KAÇAK İÇKİ İLE 94 ŞÜPHELİYİ YAKALADI

İzmir Polisinden 44 Ton Sahte içki ve 94 şüpheli sahte etil alkol kaçakçılarına operasyon!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, Yaklaşan yılbaşı öncesinde Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilerek depolanan ve vatandaşların içki yapımında kullanmaları için satışa sunulan tüketilmesi halinde insan sağlığına çok ciddi zararları olan, sahte/taklit etil alkol kaçakçılarına operasyon düzenledi.

İzmir Polisinden yapılan açıklamada; “Kaçak içki yapımında teknik ve fiziki takipler sonucunda 52 operasyon yapıldı. Operasyonlarda; sahte içki yapımında kullanılan, 36.706 litre sahte etil alkol, hazır halde  5.761 şişe sahte içki ve 526 litre açık sahte içki ele geçirildi. Ayrıca, 42.563 adet sahte içki ve etil alkol etiketi, 640 adet içki aroması, 2.305 adet boş şişe, 4.704 adet boş etil alkol bidonu, 2.270 adet içki şişesi kapağı ile çok sayıda ambalajlama kartonu, tank, damıtma kazanı ve diğer imalat malzemeleri ele geçirilmiştir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Öte yandan operasyonlarda ise,  94 şüpheli gözaltına alınmış, 15’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Ayrıca, “İzmir Emmiyet Müdürlüğü olarak İlimizde sahte etil alkol ve içkiden kaynaklı olası zehirlenme ve ölümlerin önüne geçmek amacıyla yaptığımız mücadelemiz vatandaşlarımızında desteği ile devam etmektedir.” Denildi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir