DÜNYA ŞAMPİYONU ARJANTİN VE MESSİ OLDU

Katar’da 2022 FİFA Dünya şampiyonası 18 Aralık Pazar gecesindeki tarihi Arjanti-Fransa final maçıyla sona erdi. Dünya Şampiyonu Arjantin penaltı vuruşlarında 4-2’lik skorla Arjantin, 36 yıl sonra kupayı evine götüren ülke takımı oldu.

Katar’daki Dünya Kupası 2022 şampiyonu bol gollü geçen maç sonrasında penaltı golleriyle belli oldu: Leonel Messi’li Arjantin Mbappe’li Fransa’ya karşı tarih yazdı.

Dünya Kupası 2022 Katar’da Messi’li Arjantin ile Mbappe’li Fransa karşı karşıya geldi. Dünya Kupası’nda 2’şer kez şampiyonlukları bulunan Arjantin ve Fransa 3. yıldızı takmak için ter döktü. Paris Saint-Germain’den takım arkadaşı Messi ve Mbappe bu finalde gol krallığı yarışı verdi.

Katar FİF Dünya Futbol Şampiyonası’nda ki maç, ilk yarıda Arjantin’nin penaltı ve sonrası golleriyle 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda Fransızların kazandığı penaltı ve sonraki dakikadaki attığı 2 golle maç normal süresinde 2-2 biterek uzatmalara kaldı. Uzatmaları ilk yarısında Arjantin 3-2 öne geçti ancak 118. dakikada  Fransızlar durumu 3-3 yaptı ve 120 dakika sonunda uzatma dakikalarında da 3-3’lük skor bozulmayınca maç penaltı atışlarına uzadı. Penaltı vuruşlarında 4-2’lik skorla Arjantin Şampiyon oldu.

Maçta Arjantin’den Leonel Messi ve Fransa’dan ise MBappe şampiyonluk maçının öne çıkkan isimleri oldu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir