BORNOVA’DAN 25 KASIM “KADINA ŞİDDETE HAYIR” EYLEMİ

Bornova Belediyesi 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde; CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca’nın katıldığı etkinlikler gerçekleştirdi. “Birlikte başaracağız:  Farkındalık Durağı” adlı etkinlikte kadına yönelik şiddete hep bir ağızdan: “Dur” denildi. Kadının eve ve aileye hapsedilerek iş yaşantısı ve toplumdan kopardığını ifade eden Gülizar Biçer Karaca, CHP İktidarında kadının tekrar ayağa kalkacağını söyledi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kadınların iş dünyası, siyaset ve sivil toplum örgütlerinde daha fazla yer almaları gerektiğini belirterek, “Ancak sadece ‘istiyoruz’demek yetmez. Hep birlikte eyleme geçmeliyiz” dedi.

Bornova Belediyesi kadına yönelik şiddete; “Birlikte başaracağız:  Farkındalık Durağı” adlı etkinlik ile dikkat çekti. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel olarak Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP İl ve İlçe yöneticileri, meclis üyeleri, Türk Kızılay Bornova Şubesi Başkanı Cemil Kurkut, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların da katılımıyla gerçekleşti.

20 yılda geriye gittik

Etkinlikte konuşan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülizar Biçer Karaca, “Türk kadını Büyük Önderimiz Atatürk sayesinde seçme-seçilme ve eğitim başta olmak üzere pek çok hakkı bazı modern Avrupa ülkelerindeki kadınlardan bile önce elde etti. Bugün geldiğimiz nokta ise tam tersi yönde. Son 20 yılda kadın hakları ve özgürlükler konusunda geriye gittik. Türkiye’ye imrenerek bakan ülkeler şimdi bizim çok önümüzde”dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir