YAZAR VE ÖĞRETMENİN DUYGUSAL KARŞILAŞMASI

Aydın Efeler’de 24 Kasım öğretmenler haftasında Yazar ve öğretmeninin sahnede duygusal buluşması duygusal anlar yaşattı.

Meyhanedeki babasından izin alarak okumasını sağladığı öğrencisi ile yıllar sonra medya stüdyosunda karşılaşınca dugusal anlara sahne oldu.

Yayıncı Nurcan Ezel Hümay’la Fen Bilgisi öğretmeni Ali Rıza Kılkeser ile aynı stüdyoda buluşmaskında duygusal anlar yaşanması kaçınılmaz oldu.

Yayıncı yazar Nurcan Ezel Hümay’ın söyleşisinde yaşamını değiştiren ve her programında övgüyle bahsettiği Fen Bilgisi Öğretmeni Ali Rıza Kılkeser de izleyenler arasında olunca koşup elini öptü, öğretmeni hem ağladı hem de öğrencisini ağlattı, seyirciler de duygusal anlara şahitlik etti.

Aydın Genç Efeler Spor Kulübü’nün gerçekleştirdiği ve ilki düzenlenen Edebiyat Söyleşileri programının konuğu Yayıncı/Yazar Nurcan Ezel Hümay ve Eğitimci Yazar Gülfidan Kaçar oldu.

Söyleşi sırasında, öğretmenini seyirciler arasında karşısında gören Hümay, söyleşi yapmanın heyecanını unutup, konuşmasını yarıda kesip öğretmeni Ali Rıza Kılkeser’in yanına giderek elini öptü. Bunu gören öğretmeni Kılkeser de göz yaşlarını tutamadı. Yayıncı Yazar Nurcan Ezel Hümay ve Öğretmeni Kılkeser gözyaşlarına hakim olamadı. Yıllar sonra sahnede bir araya gelen öğrenci ile öğretmeni hem ağladılar hem ağlattılar hem de izleyenleri duygulandırdılar.

Yazar Nurcan Ezel Hümay, öğretmeni ile ilgili olarak, “Ortaokula giderken hafta sonları kardeşlerim ile tarlada çalışıyordum. Akşamları da babamın işlettiği meyhanede bulaşık yıkıyordum. Bir gün öğretmenim Ali Rıza Kılkeser’in meyhaneye gelip, babamdan izin alarak orada bana ders  anlatmaya başladı.” Şeklinde açıklamalarda bulundu. Hümay, ”Aslında öğretmenim bu davranışıyla babamı incitmeden ‘Bu çocuğun okuması ve bu saatte evde olması gerekiyor’ mesajını sessizce iletti ve bu mesajın kısa sürede doğru algılanarak bir daha bana  meyhanede bulaşık yıkatılmadı.” Diye konuşan Hümay, her cümlesini ağlayarak ve alkışlayarak dinleyen öğretmeninin, bu kez gözlerine bakarak şükran ve minnetini iletmiş olmaktan mutlu olduğunu yüzüne yansıdı.

Öğretmen Kılkeser, öğrencisine sarıldı ve onunla gurur duyduğunu söyleyerek , “Küçücük bir kızdı, o kız büyüdü güzel bir kadın oldu, sonra harika bir anne, sonra gazeteci, sonra da yazar oldu. Tüm bu gelişim ve değişimini bir öğretmen gururu ile yıllardır izliyorum. Başarıları beni çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor.”  dedi.

Söyleşi sonrasında iki yazara da  Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide etkinliğe katılan kitapseverler  iki yazarın  elinden imzalanmış olduğu kitaplarını aldılar. Yazarlar Nurcan Ezel Hümay ve Gülfidan Kaçar, satılan kitapların gelirlerini Genç Efeler Spor Kulübü’ne bağışladı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir