EKONOMİ DÜNYASI’NDAN SEÇMELER : KREDİYE ERİŞİM YOKSA BİR MANASI DA YOK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bankalara ilettiği metinde; son dönemde görülmeye başlanan 4 uygulamanın TCMB düzenlemelerinin “ruhuna aykırı” olduğunu bildirdi. Krediye erişim zorlukları bankacılar tarafından da eleştiriye konu edildi ve finansal sisteme yönelik risk uyarıları dile getirildi.
KREDİYE ERİŞİM YOKSA BİR MANASI DA YOK
Finansın Geleceği Zirvesinde konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Faiz indirimi, krediye daha ucuza erişebiliyorsanız işe yarar. Eğer, kredi ucuzlamasına rağmen krediye erişim güçleşiyorsa, bunun kimseye bir faydası yoktur. Amacımız krediyi erişilebilir kılmak, bunu yatırıma döndürmekse, bu konuda sorunlarımız olduğunu ifade edeyim” değerlendirmesinde bulundu.Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2023 yılında 563,6 milyar TL anapara ve 519,2 milyar TL faiz olmak üzere toplam 1 trilyon 82,8 milyar TL tutarında borç servisi gerçekleştirilmesi öngörülüyor.Rusya Devlet Başkanı Putin, gaz merkezi teklifini değerlendirdi. Putin, Türkiye’de doğalgaz merkezinin oldukça çabuk kurulabileceğini belirterek, Avrupa’daki birçok müşterinin kontrat imzalamak isteyebileceğini söyledi.
OPEC, orta ve uzun vadeli küresel petrol talebi beklentilerini yükseltti ve temiz enerji kaynaklarına geçişe rağmen bu talebin karşılanabilmesi için 12.1 trilyon dolarlık yatırımın gerektiğini belirtti.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir