SON DAKİKA : GÜNEŞ TUTULMASI BAŞLIYOR, DÜNYALILAR GÜNEŞ TUTULMASINA KİLİTLENDİ !…

GÜNEŞ TUTULMASI BAŞLIYOR! DÜNYA GÜNEŞ TUTULMASINA KİLİTLENDİ.

Dünyada 25 Ekim günün Güneş tutulmadı yaşanacak. Dünyalılar güneş tutulmasına kitlendi. Uzmanlar deprem etkisine dikkati çekiyorlar.

Deprem İzleme Merkezi ile birlikte uzmanların tahminlerini kamuoyu ile paylaştılar. Magazin tarafında ise fotoğrafçılar da makinalarını ve kameralarını hazırlarken, gözlükçüler ise,  güneş tutulmasını izlemek isteyenlere özel gözlüklerini satışa sundu.

Öte yandan Astrologlar da yorumlarını yapıp günler öncesinden sosyal medyadan paylaştılar.

Türkiye’nin batısından itibaren doğusuna kadar Türkiye saatiyle 12:40 itibari ile başlayacak, 15:05 de sona erecek…

Tutulma, 25 Ekim 2022 tarihinde saat 12.40 ta Kırklareli, Edirne Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, İzmir’de de 13.05 civarında hissedilme etkisini göstermeye başlayacak.

Güneş tutularak Türkiye Saati 13:50 itibari ile izdüşüm olarak ülkemizin de içine alarak tam tutulma etki yaşanacak. Daha sonra Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara’da, Adıyaman, Şanlı Urfa’yıda kapsayacak şekilde güneş tutulması etkisi görülecek.

Sonrasında ise uydumuz Ay yavaşça güneşle aramızdan çekilerek güneş tutulması 15.05 sona erecek.

Dünyada ve Türkiye’nin önemli uzmanları ile Deprem İzleme Merkezi yetkilileri, depremlere karşı vatandaşları bilgilendirilmesi istediler. Uzmanlar, vatandaşları “Korku ve oanik yaşanmaması gerekiyor. Herkes için gerekli tedbirler alınmıştır.Biz sadece uyarılarda bulunuyoruz, bu bir uyarıdır. Sizler ise tedbirleri almak için gayret etmeniz gerekiyor.” Şeklinde ifadelerde bulundular.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir