İZMİR POLİSİ, 121 KİŞİYİ DOLANDIRAN 19 ŞÜPELİYİ YAKALADI

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden OperasyonEş zamanlı yapılan operasyonla ülke genelinde 121 vatandaşımızı dolandıran 19 şüpheliyi yakaladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından nitelikli dolandırıcılık suçlarıyla ilgili yapılan çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde, ele geçirdikleri sosyal medya hesaplarından yüksek kazançlı borsa (forex) yatırımlarıyla ilgili paylaşımlarda bulunan, hesaplarda ekli kişilerden kendileriyle iletişime geçen kişileri dolandıranları yakaladı. Mağdurlardan yatırım danışmanlığı adı altında ücret talep eden, yatırımları sonucunda yüksek meblağ para kazandıkları yönünde sahte belge düzenleyen ve kazandıkları parayı alabilmeleri için vergi, dosya masrafı adı altında para alanları yakaladı. Bu kişiler, işlemlerin legal olduğunu kanıtlamak amacıyla mağdurlara sahte olarak düzenlenen Adalet Bakanlığının resmi kurum logosu ve internet sitesinin ekran resminin bulunduğu çeşitli belge ve resim göndererek dolandırıcılık yapan şahısların kimlik ve adres bilgileri de tespit edildi.

Yapılan açıklamada, “Ülke genelinde 121 vatandaşımızı yaklaşık 1.800.000 TL dolandırılıp haksız kazanç sağladığı tespit edilen 19 şüpheli şahıs, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 10 ilde yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalanmıştır. Yapılan aramalarda dolandırıcılık suçunda kullanılan çok sayıda dijital materyal, 1 adet tabanca ve 20 adet fişek ele geçirilmiştir.” Denildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir