TETA’YA TARIM TEKNOLOJİLERİ DÜNYA İNOVASYON ÖDÜLÜ

Tarım Teknolojilerinde Dünya İnovasyon Ödülü

LAKTO Hayvancılık Teknolojileri, hayvancılık alanında dünyanın en prestijli inovasyon ödüllerinden Gümüş Madalya’yı kazanan ve Eurotier ödüllerden birini alan ilk Türk firma oldu. Firma 2023 yılında üretime başlayacağı sütsağımı ve hijen şekilde yıkayan makine tasarladı.

2022 yılında LAKTO’nun LAKTOWASH süt sağım ve hijyenik şekilde yıkayan ürününün Gümüş Madalya kazananlarından olduğu EuroTier İnovasyon Ödülü aldı.

TETA Genel Müdürü Sumer Tömek Bayındır, yaptığı açıklamada, ”Ödüller, Dünya çapında uzman değerlendiricilerden oluşan DLG Alman Tarım Derneği Yenilik Komisyonu tarafından altın ve gümüş olarak verilir ve hayvan yetiştiriciliğinin önde gelen ödülüdür. Sağlıklı Süt için Çözüm, LAKTO, ödülü yeni ürünü LAKTOWASH ile aldı. Firmanın ürünü ile, küçük ve orta ölçekli süt üreticilerinin; Daha temiz süt, Daha çok süt, Daha çok kazanç elde etmelerini sağlıyor. LAKTOWASH, süt kalitesini artırarak, Gıda israfını da azaltıyor. Sürdürülebilir ve İyi Süt üretimini sağlıyor. Ürün 45 dakikada temiz hale geliyor.” Denildi.

Genel Müdür Bayındır, LAKTO Hayvancılık Teknolojileri ile ilgili de, “LAKTO, hayvan ve çiftçi refahı ile tüketici sağlığını gözeten çevre ve enerji dostu ürünler üretir. Sürdürülebilir süt üretimine yönelik ürünlerin Ar-Ge ve üretimini gerçekleştiren LAKTO, 1989’den beri hayvancılık işletmelerini profesyonel çözümler sunan TETA Teknik Tarım’dan doğan bir girişimdir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir