KONAK METRO GALERİ’DE 9 EYLÜL İZMİR’İN KURTULUŞUNU ANLATAN ATATÜRK RESİM SERGİSİ AÇILDI

İzmir Konak Metro Galeri’de 9 Eylül’de ki İzmir’in kurtuluşunu anlatan ‘İşgalden Kurtuluşa’ konulu bir resim sergisi açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne elindeki yıllarca topladığı 2 bin Atatürk resmini bağışlayan Hanri Benazus Koleksiyonundan ‘‘İşgal’den Kurtuluş’a’’ lonulu fotoğraf sergisini İBB Tunç ve eşi Neptün Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da katılımıyla açıldı.

Açılışta gazetecilerden Okan Yüksel, Atilla Köprülüoğlu, Erkan Sevinç, Gürkan Genç, İsmail Efe, İbrahim Aktaş ile birlikte kreatörlüğünü ve düzenlemesi Derya Yelkenkaya tarafından yapılan sergi büyük ilgi ile izlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı açılışı, kendisine eşi Neptün Hanım, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Büyükşehir Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Milli Kütüphane Başkanı Ulvi Puğ, Kültür Sanat Daire Başkanı Efe Oruç, Kemeraltı Muhtarı Tamer Yıldırım, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve İzmirli sanatsever eşlik etti.  Hanri Benazus koleksiyonundan olan sergi: 15 Mayıs 1919’da başlayan İzmir’in işgali Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verilen büyük mücadele ile 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşu ile son buluşunu konu alıyor.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir