TÜRKİYE’DE OKULLAR AÇILDI!

Türkiye’de Milli eğitim okulları açıldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve kamu okulları 12 Eylül’de pazartesi günü resmi olarak eğitim ve öğretime başlıyor. Okul öncesi eğitim öğretim ise 5 Eylül’de başladı. Özellikle eğitim ve öğretim yıllarına yeni atılacak anasınıfı, anaokulu ve ilk defa birinci sınıfa gidecek küçük öğrenciler için alıştırma sınıfları bu hafta o heyecanı yaşıyorlar.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Vali Yavuz Selim Köşger, resmî ve özel okullar dahil olmak üzere kentteki 2 bin 496 okul/kurumda, 30 bin 151 derslik ve 56 bin 79 öğretmen ile 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır olduklarını söyledi.

İZMİR YENİ ÖĞRETİM YILINA HAZIR

İzmir Valiliği yaptığı açıklamada Milli Eğitime bağlı okulların hazır olduğunu belirtti. Tatil sürecinde temel eğitim hizmetleri başta olmak üzere, inşaat emlak hizmetleri, destek hizmetleri ile meslekî ve teknik eğitim hizmetlerinde gereken tüm hazırlıkların yapıldığını kaydeden Vali Köşger, eğitim kalitesi zaten iyi durumda olan İzmir’de, 738 bin 273 öğrenciye çok daha iyi hizmet sunulacağını ifade etti.

Nilda Miray Arslan da o öğrencilerden biri.. 6 yaşından gün almış ve ana okuluna başlamış…

Özel Çağdaş Okulları Eğitim Kurumları’nda hayata başlayan Nilda Miray Arslan okulunu çok sevdiğini belirterek “Okulu çok sevdim. Müdüre Hanım bize şeker verdi. Öğretmenimiz de ‘konuşmak yok. Parmak kaldıracağız.. ‘ sonrada öğretmenimiz izin verirse konuşacağız.. Bize hediyeler verdiler.”  Şeklinde okulun ilk günden itibaren geçerli hayat boyunca öğreneceği hayatın ilk anlarını da anlattı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir