SON DAKİKA! : UÇAK GEMİSİ NAE SAO PAULO RESMİ YAZIYLA GERİ ÇAĞRILDI

İzmir’de sökülmesi için Aliağa’daki söküm tesislerine gelmesi planlanan asbestli gemiye Brezilya Hük ümeti resmen geri çağırdı.

İzmir Barosunda yapılan açıklamda “Brezilya’ Donanmasına ait  SAO PAULO savaş gemisinin Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde sökülmek üzere satın alınması ile birlikte yaklaşık 1,5 yıldır yürüttüğümüz mücadeleye devam ediyor.

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu; İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, DİSK, KESK, Sendikalar, Kent Konseyleri, sivil toplum kuruluşları ve çevre platformları olarak İzmir Emek Demokrasi Güçleri sekreteryasında yürüttüğü çalışmalar ile kentin her bölgesinde ulusal ve uluslararası ölçekte eylemlilik  çalışmaları yapan her bir paydaş ile örgütlü bir mücadele yürütülmüştür, mücadele devam etmektedir.

Gemi Söküm Koordinasyon Grubu mücadele paydaşları olarak ; yürütülen mücadele ve gelişmelerden verildi. Açıklamda karasularında kaçak olarak dolaşan geminin Brezilya Donanması’na ait geminin resmi bir yazı ile geri çağırdılar kaydedildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir