İZMİR’DE YİNE 4 TARİHİ ESER KAÇAKÇISI YAKALANDI

Son günlerde yazında gelmesiyle artan tarihi eser kaçakçılarına göz açtırılmıyor. İzmir Mali ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri Tarihieser Kaçakçılarına Operasyon düzenlendi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan takip ve incelemenin ardından kaçakcılara yönelik operasyon başlatıldı. İzmir Buca’da tarihi eser kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda bir araçlarda satış amacıyla hazırlanmış tarihi eserle elegeçirildi. Ele geçen eserler döneminin nadide eserlerinden olan Lidya sikkeleri ve altın yüzük yakalanmıştır.

Buca ilçesinde takip sonucu çevrilen 2 araçta yapılan aramada, Lidya, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen;

177 adet sikke,1 adet altın yüzük, 12 adet pişmiş toprak kap, 1 adet metal obje ele geçirildi. Araçlarda bulunan 4 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Yapılan açıklamada; “Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce, ülkemiz kültür varlıklarının yasa dışı satış ve ticareti ile mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir.” Şeklinde ifadelere yer verildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir