İZMİR’DE 18 BİN HEKTAR ALAN İMARA AÇILACAK, SİT ALANLAR VE TURİSTİK İLÇELERİ DE KAPSIYOR

İZMİR’DE 18 BİN HEKTAR ALAN İMARA AÇILACAK. ALANLAR İÇİNDE; SEFERİHİSAR, SELÇUK, KINIK, KEMALPAŞA, TİRE, TORBALI, ALİAĞA, DİKİLİ GİBİ TURİSTİK İLÇELERİNDEKİ BAZI SİT ALANLARINI DA KAPSIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan ve 2020’de yürürlüğe giren 1/100.000’lik imar planlarına göre İzmir’de 18 bin hektar alan imara açılacak.

Planlara göre Kemalpaşa’nın nüfusu 2025 yılına kadar 174.000’e ulaşacak. Kemalpaşa planlarında var olan yapılaşmalara ek olarak gelişme alanları belirlenerek imara açılması öngörüldü. Akalan ve Çambel mahalleleri arasında bulunan toplu konut alanına da planda ilave gelişme alanlarına yer verildi.

Kınık ilçesinin nüfusunun 49.000’i bulması öngörülüyor. Burada ilçe merkezinde, günümüzde var olan imar planlarına ilave olarak kentin kuzeyinde bulunan stadyum çevresinde yeni kentsel gelişme alanları oluşturuldu.

SEFERİHİSAR’DA SİT ALANI SINIRLARINDA DÜZENLEMELER YAPILDI

2025 yılına kadar yerleşik nüfusunun 88 bin olacağı öngörülen planlarda İzmir yolu üzerinde ortaya çıkan yapılaşma talepleri dikkate alındı. Mevzii imar planları ile yapılaşmış alanlar ile Seferihisar ilçe merkezi bütünleştirildi.

Karayolu çevresinde yola yönelik tesisler ile kentin kuzeybatısında yoğun olarak bölgesel gereksinim duyulan sosyal donatı alanlarının da yer alacağı gelişme alanları yani imar düzenlemeleri yapıldı. Bu yapılaşmaların detayları ise 1/25.000’lik planlarla netleştirilecek. Ayrıca Ürkmez ve Doğanbey’de de ilave gelişme yani imar alanları düzenlendi.

İzmir’in tarih turizmi ile öne çıkan ilesi Selçuk’ta da 7 yıl içinde yeni yapılaşmalar olacak. Çevre düzeni planlarında nüfusunun 50.000 bin olması öngörülen Selçuk’ta 1/25.000’lik planlar dikkate alınarak yeni kentsel gelişme alanları düzenlendi. Düzenlemede Aliağa, Dikili,

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir