Birlik Sağlık Sendikası Hemşireler Gününde Hemşirelere Gül Dağıttı

Birlik Sağlık Sendikası Hemşireler Gününde Hemşirelere Gül Dağıttı

Birlik Sağlık Sen, Hemşireler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve İzmir Şube Başkanı Berna Boran önderliğinde hemşirelere gül dağıttı.

Basın açıklamasında, sağlık hizmetlerinin önemi vurgulanırken, hemşirelerin yılda sadece bir gün değil, her zaman hatırlanması gerektiği belirtildi.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ve sendika üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan İzmir Şube Başkanı Berna Boran, hemşirelerin önemine vurgu yaparak, sağlık hizmetlerinin temel unsurlarından biri olan hemşireliğin yılın sadece bir günü değil, her zaman takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Boran, “Hemşirelik, sevgi, şefkat ve sabır gerektiren kutsal bir meslektir. Covid-19 pandemisi, hemşirelerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Ancak, ülkemizde hemşirelere hak ettikleri değerin verilmemesi ve iş koşullarının zorluğu gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Bu sorunların çözümü için adımlar atılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Boran, ayrıca Türkiye’de hemşirelik mesleğinin itibarının korunması ve mesleğin geleceği için iş gücü planlamasının önemine de değindi.

Hemşirelerin, sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurgulayan Boran, mesleklerinin gerektirdiği saygı ve değeri görmeleri gerektiğini belirtti.

Boran, “Hemşirelik yönetmeliğinde de tanımlanmış olan diyaliz hemşireliği, halk sağlığı hemşireliği, iş sağlığı hemşireliği vb. hemşireliğin özel alanlarının yok edilmesi, hemşirelik yasası ve yönetmeliğinin işler kılınmaması, mevzuatın hemşirelik yasa ve yönetmeliğine göre düzenlenmemesi, lisansüstü eğitimine rağmen, kurumlarda halen uzman hemşirelik kadrosunun olmaması, hemşirelerin insanca yaşamalarını sağlayan ücret politikalarının olmaması, İşyerlerimizde kreşlerin ya hiç olmaması, ya da var olan bazı kreşlerin bile kapatılması, pek çok kurumda yaşanan koruyucu ekipman ve tıbbi malzeme sıkıntısı, genel olarak hastanelerde kalitesiz ve yetersiz yemek hizmetleri sonucunda  çalışma ortamında yeterli ve dengeli beslenmenin yeterince sağlanamaması,  sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hemşirelerimizin yaşadığı sıkıntılardan bazılarıdır.

Birlik Sağlık Sen olarak, Hemşirelik mesleğinin kaybettirilen itibarının yeniden kazandırılması için var gücümüzle çalışacağımızı, bazılarının ifade ettiği gibi, hemşirelerin yardımcı sağlık personeli (YSP) değil, sağlık personeli olarak bir meslek gurubu olduğunu hatırlatmakta  yarar görüyoruz.

Bu vesileyle güzel günlerde buluşmak dileğiyle tüm hemşirelerimizin gününü kutluyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alsancak Devlet Hastanesinde yapılan basın açıklaması ardından Atatürk’ün anıtına Gül koyan Birlik Sağlık Sendikası Hemşireler Gününde Hemşirelere Gül Dağıttı

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir