DOLANDIRICILAR ÇEKİRGE GİBİ İKİNCİ KEZ SIÇRAYAMADAN YAKALANDILAR

DOLANDIRICILAR ÇEKİRGE GİBİ İKİNCİ KEZ SIÇRAYAMADAN YAKALANDILAR

ÇEKİRGE-2 Operasyonu: İnternet Dolandırıcılığına Karşı Başarılı Mücadele

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen ÇEKİRGE-2 Operasyonu, İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen titiz çalışmaların bir ürünü olarak sonuçlandı.

Operasyon kapsamında, “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunu işlediği belirlenen 11 şüpheli şahıs hakkında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüpheliler, internet üzerinden ev kiralama veya araç satışı gibi hizmetler sunarak sahte ilanlar veriyor ve alıcıları kamu görevlisi gibi tanıtarak kandırıyordu.

İzmir’de 18 müştekiyi toplam 341.500 TL, ülke genelinde ise çok sayıda müştekiyi yaklaşık 5.000.000 TL zarara uğrattığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyale el konuldu.

DOLANDIRICILAR ÇEKİRGE GİBİ İKİNCİ KEZ SIÇRAYAMADAN YAKALANDILAR

Elde edilen deliller üzerinde detaylı incelemeler devam ederken, şüpheliler hakkında adli işlemler başlatıldı.

Yetkililer, suç ve suçlularla mücadelede vatandaşların desteğinin önemine vurgu yaparak, benzer olayların önlenmesi için kararlılıkla çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kamuoyunun da benzer dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olması önemle vurgulandı.

Bunları da sevebilirsiniz