TELEFERİK KAZASINDA 23 SAAT SONRA KUTARMA

TELEFERİK KAZASINDA 23 SAAT SONRA KUTARMA

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği telefrikte mahsur kalan 174 kişi 23 saat sonra kurtarıldı. Kazada 1 kişi ödü 7 kişi yaralandı onlarca da hafif yaralı var.

Antalya Konyaaltı’nda Tünektepe Teleferik Tesisi’ndeki teleferik kazasında kurtarma çalışmaları 23 saat sonra sona erdi 174 kişi kurtarıldı. 1 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili 13 kişi tutuklandı, soruşturma başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Profesyonel ekiplerin de mahsur kalan kişilerin tahliye işlemlerine destek veriyor.

Antalya’daki teleferik kazası için başlatılan arama ve kurtarma çalışmalarına yer yerden destek veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı arayarak destek istediği kaza, 12 Nisan Cuma günü saat 17.30 civarında telefrik direğinin kırılmasıyla meydana geldiği kazada kabinlerde kalanlar için tahliye faaliyetlerine destek verildi.

Yüksekte çalışma ve iple erişim eğitimli kişilerin yanı sıra dağda arama ve kurtarma ekipleri, Askeri helikopterler, dağda ve doğada arama kurtarma araçları da ekiplerde bulunuyor. Tam donanımlı ekip, AFAD koordinesinde mahsur kalanlar için çalışmalarını sürdürüyor.

TELEFERİK KAZASINA İZMİR’DEN YARDIM İSTENDİ

Ne olmuştu?

Ramazan Bayram tatilinde meydana gelen Bir kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasında, 7 kişi yaralanmış, kabinlerde mahsur kalan 174 kişi de 23 saat süren çalışmalarla kurtarılmıştı. Antalya’nın 605 rakımlı Tünektepe Teleferiği, her bir vagonda en fazla 8 kişiyi taşıyan toplam 36 vagondan oluşuyor. Bin 706 metrelik hattaki teleferik, sürekli dönüş yaparak saatte bin 200 kişiyi Sarısu Mesire Alanı’ndan Tünektepe’ye ulaştırıyor. Hatta yolculuk 8,5 dakika sürüyordu.

TELEFERİK KAZASINDA 23 SAAT SONRA KUTARMA

Kazadan arda kalan Sorular!

Bakımlar düzenli yapıldı mı?

Ne zaman yapıldı?

Nasılsın yapılıyor?

Parça değişimi yapıldı mı?

Direk neden kırıldı?

Kabinlere fazla yolcu mu? Alındı!

Hangi şirket firma yapıyor?

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir