CHPLİ GÜNAYDIN’DAN İZMİRLİ BELEDİYELERE BÜYÜK SUÇLAMA

CHPLİ Gökhan Günaydın’dan İzmir’deki CHP’li belediyelere büyük suçlama: İzmirlinin daha fazla hizmet beklentisini neden karşılayamıyorsunuz?

Gökhan Günaydın’dan İzmir’deki CHP’li belediyelere büyük suçlama: İzmirlinin daha fazla hizmet beklentisini neden karşılayamıyorsunuz?

CHPLİ GÜNAYDIN’DAN İZMİRLİ BELEDİYELERE BÜYÜK SUÇLAMA

Grup toplantısında konuşan CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “İzmir’de sokağın söylediğini söylüyorum. İzmir’de diyorlar ki ‘mazeretiniz nedir?’ Belediye meclisinde çoğunluğunuz mu yok? Bütçeniz mi yok? İlçe belediye başkanları sizden değil mi? Özel olarak mı engelleniyorsunuz? Bu soruların hepsine ‘evet’ diyebileceğiniz bir durum yok ise o halde İzmirlinin daha fazla hizmet beklentisini neden karşılayamıyorsunuz? Bu soru İzmir’e giden herkese sorulan, aktarılan bir konudur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinde İzmir için belirlenen belediye başkan adaylarıyla ilgili görüşlerini Grupta açıklayan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Halk TV’deki “Başkent Kulisleri” programını katılan Günaydın İzmir’deki CHP’li belediyeleri hizmet beklentisini karşılayamamakla suçladı.

İZMİR’E GİDEN HERKESE SORULAN SORU: HİZMET BEKLENTİSİNİ NEDEN KARŞILAYAMIYORSUNUZ?

“Kimse alınmasın ben İzmir ile ilgili gözlemimi söylüyorum” diyen Günaydın şöyle konuştu: “İzmir’de sokağın söylediğini söylüyorum. İzmir’de diyorlar ki ‘mazeretiniz nedir?’ Belediye meclisinde çoğunluğunuz mu yok? Bütçeniz mi yok? İlçe belediye başkanları sizden değil mi? Özel olarak mı engelleniyorsunuz? Bu soruların hepsine ‘evet’ diyebileceğiniz bir durum yok ise o halde İzmirlinin daha fazla hizmet beklentisini neden karşılayamıyorsunuz? Bu soru İzmir’e giden herkese sorulan, aktarılan bir konudur. İzmirli ‘ben sana oy vermeye mecbur muyum? Sen daha iyi olmalısın. Daha iyi bir ekip ortaya çıkar’ diyor.”

SEÇİLEN BAŞKANLAR DENETLENECEK

“Seçilen arkadaşlarımız ‘Ben belediye başkanı oldum, ne iyi oldum’ diye bakamayacaklar” diyen Günaydın şu bilgileri verdi: “Herkesten daha çok çalışacaklar. Partinin de bunu sürekli denetleyecek bir yapı kurma zorunluluğu var. Mali açıdan yanlış var mı? denetleyecek. Parti politikalarına uygun davranıyor mu? diye denetleyecek. Koyduğum hedeflere ulaşabiliyor mu? diye denetleyecek. Örneğin belirli nüfusun üstündeki belediyelere ‘yılda şu kadar kreş açma zorunluluğun var senin’ diyeceksin. Büyükşehir belediyesine kentsel dönüşüm ve metro zorunluluğu koyacaksın. Belediye başkanının ekibiyle canı istediği projeleri yapıp, canı istemediği projelerden uzak durma gibi bir durumu olmayacak.”

BELEDİYE BAŞKALARI FEODAL MERKEZ DEĞİL

Şimdi İzmir’de yeni bir ekip kurulduğunu hatırlatan Günaydın, “Beş yıl sonra da bu arkadaşlarımızı değerlendireceğiz. Umuyor ve diliyorum ki biz bu arkadaşlarımızın gençlikleriyle, daha feminen yaşama bakışlarıyla daha kavrayıcı ve kapsayıcı olacaklar. Ağabeylerinden, ablalarından devraldıkları belediyelerde onlarla birlikte çalışmaya ve onlardan öğrenmeye devam etsinler. Ekipler birbirini kucaklayarak yürüsün. Çünkü belediye başkanlıkları küçük birer feodal merkez değil. Belediye başkanlıkları ülkenin ve partinin yararı için çalışan kurumlardır. Bir belediye başkanı yol yapmakla kaldırım yapmakla övünemez. Bunları yapacak. Bunların dışında çağdaş belediyeciliği yapacak ama yerel demokrasinin de yükselmesine katkı sağlayacak. 31 Mart 2004’ü biz sadece belediye başkanı ve meclis üyesi seçiminden ibaret görmüyoruz. 2023 Mayısında çok yaklaştığımız Merkezi Hükümet yarışını yeniden başlatıp sonuçlandırmaya vesile olsun diye bakıyoruz.”

EN MÜKEMMEL ADAYLARIN BELİRLENDİĞİ İDDİA EDİLEMEZ

CHP’de belirlenen adaylara itiraz edilmesi konusuna de değinen Günaydın, “CHP’li olmanın gereğidir itiraz. Birisi bu süreci hata yapmadan geçirdim derse doğru söylemiş olmaz. Hataya çok açık bir yer. 53 aday adayının olduğu Urla vardı. Hepsini tanımıyorum. Her biri kendini oraya yetkin görüyor ki başvuruyor. Onlardan birini seçmek durumundasınız. Bunun en mükemmel seçim olduğu iddia edilebilir mi? Parti en mükemmel seçimi yapmak için uğraşıyor. Kazanıp en yüksek oyu almak istiyor parti merkezi. Anketlerin ve gerekli çalışmaların yeterince çalışmamasından kaynaklanan sorunlar olabilir. Bu partinin kurultayının seçtiği MYK ve bu işle görevlendirilmiş ekipler var.”

DEĞİŞİM İÇİN ALACAĞIMIZ MESAFE VAR

Günaydın, “Değişim için attığımız adımların değişimin son adımını oluşturmadığını görüyorum. Daha alacağımız çok mesafe var. Eksik gedik yok diyemem. Siyasete yabancı olan işler de hiç yapılmıyor diyemem. Bu partinin MYK’sı var. Parti Meclisi var. Kurul halinde karar veriyor” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir