DEĞERLİ KAĞIT ÜCRETLERİ YÜZDE 50 ‘YE YAKIN ARTTI YENİ ÜCRETLER RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI!

Değerli kağıt ücretleri yüzde 50 yakın arttı! Yeni ücretler Resmi Gazete’de de yayımlandı, 1 Ocak 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek!

2024 yılının değerli kağıt ücretlerindeki değişiklik resmi gazetede yayımlanarak tüm kamuoyuna duyuruldu. Pasaport, Sürücü belgeleri, evlilik cüzdanları ile belgeleri ve daha birçok evrak için verilecek olan ücretlerin yeni rakamları yayımlandı.

2024 yılına girilmesine birkaç gün kaldı. Yapılan çalışmalar ile aylar öncesinde duyurulan değerli kağıt ücretlerinin rakamları değiştirildi. 2024 yılında farklı ücretler ile bedellenecek olan değerli kağıt ücretleri ne kadar oldu? Sürücü belgesi, pasaport bedeli, aile cüzdanları, tescil belgesi gibi belgelerin fiyatları ne?

2024 yılında değerli kağıt ücretleri arttı!

2024 yılına girilmesine günler kala değerli kağıtların yeni zamlı fiyatları da belirlenmeye başlandı. Sene içerisinde ehliyet belgelerine zam geleceği duyurulmuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyetini kazanan yeni rakamlar tüm kamuoyuna bildirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Tebliği ile değerli kağıt ücretlerindeki değişiklik  yapıldı. Değerli birçok belgenin ücretleri TÜİK verileri baz alınarak arttırıldı.

Değerli kağıt ücretleri! Yayımlanan bilgiler ile beraber yeni ücretleri 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

Yayımlanan bilgilerle kimlik kartları 130 TL, sürücü belgeleri 990 TL, pasaport defteri bedeli ise 790 TL olduğu belirtildi.

Yine yayımlanan bilgilerin devamında noter kağıtları 87 TL, beyanname 87 TL, protesto, vekaletname, resen senet 174 TL olduğu açıklandı. Pasaport 790 TL, ikamet izni 565 TL, kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik 130 TL, değiştirme nedeniyle kimlik 130 TL, kayıp nedeniyle kimlik 260 TL, aile cüzdanları 705 TL olarak ücretleri açıklandı. Birçok vatandaşın merakla takip ettiği sürücü belgeleri ve gerekli evrakların bedellerinin fiyatları da; sürücü belgeleri 990 TL, sürücü çalışma belgeleri 990 TL, motorlu araç tescil belgesi 885 TL, iş makinesi tescil belgesi 740 TL olarak yeni rakamları ile beraber açıklandı. Son olarak banka çekleri 55 TL, mavi kart 130 TL, yabancı çalışma belgesi 565 TL, çalışma izni muafiyet belgesi 565 TL olduğu açıklandı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir