İYİ Parti, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılıkla Devam Ediyor

İYİ Parti, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılıkla Devam Ediyor

İYİ Parti 81 il teşkilatında aynı anda Cumhuriyetin 100. Yılında Kadına Şiddetle Mücadele Çağrısı yaptı.

İyi Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Ahsen Kol,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde, saat: 13:00’te, Tüm Türkiyedeki Kadın Politikaları Başkalıkları ile aynı anda İYİ Parti İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı.

25 Kasım 2023: Bugün İzmir İl Kadın Kolları Başkanı yapılan açıklamada konuşan Kadın Politikaları İzmir İl Başkanı Ahsen Kol, ” 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı, Cumhuriyetin 100. yılında artan kadına şiddetle mücadelede kararlılığını sürdürüyor.” Dedi.

Mücadele ve Taahhüt:

Ahsen Kol açıklamasında, ” İYİ Parti, Türk kadınının haklarını korumak, şiddetle mücadele etmek ve eşitliği sağlamak amacıyla “Kadını yaşat ki devlet yaşasın” düsturunu benimsemekte kararlı. Parti, ezilmiş, hırpalanmış, yoksullaştırılmış ve ötekileştirilmiş kadınların yaşam şartlarını iyileştirmek için var gücüyle çalışmayı sürdüreceğini de belirti.

Tarihle Kök Salan Mücadele:

Türk kadını, kadim Türk tarihinde ve yakın geçmişte erkekle birlikte mücadele ederek Türk devletlerinin yaşamasını, gelişmesini ve güvende olmasını sağlamıştır. İYİ Parti, bu tarihi mirası yaşatma ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye öncülük etme sorumluluğunu taşıyor.

Siyasi İklim ve Tehditler:

Günümüzde, 21 yıldır süregelen marazlı siyasi iklimde Türk ulusu kimliğinden uzaklaştırılmakta; kadın eve kapatılmaya, değersizleştirilmeye ve nesnelleştirilmeye başlanmıştır.

İYİ Parti, bu tehlikeli gidişata dur demek için mücadelesini sürdürmekte ve medeni hakların korunması için çaba sarf etmektedir.

Söz ve Taahhüt:

İYİ Parti, Atatürk’ün izinde ilerleyerek, “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek Türk kadınının hak ettiği yere ulaşması için söz veriyor.

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun duyarlılığını artırmak ve kadın hakları konusunda bilinç oluşturmak adına çalışmalarını sürdürecek.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir