SAĞLIK SİSTEMİ 112 ACİL, ACİLLİK

Gümüldür sahilinde acil hastaya 112 acili arayınca Selçuk’tan ambulans göndermek istediler. Aranılan yer Gümüldür merkeze 1 km Selçuk’a ise 40 km uzaklıkta.

14 Temmuz 2023 saat 18.10 civarında Gümüldür Cumhuriyet Mahallesi Mavi Deniz durağı sahilinde bir yaşlı erkek fenalaştı eşi telaşlanınca etrafındaki vatsmindaşlar yardım etmek istedi düzelmeyecek A.K. adlı vatandaş 112 Acili aradı. Yeri konumu sordu fakat telefondaki 112 acil memuru konumu bulamadı. Daha sonra Seçuktan Ambulans gönderceklerini söyledi. Bu arada Sahilde Yüzmekte olan İstanbul’dan tatile gelen güzellik Sağlık Uzmanı Dr (S.D.) olaya müdehale etti..Yanındaki buz torbalarıyla ensesine, kalbine ve kafasına buz torbaları şok uyguladı. Hasta kendine gelince bir saat kadar orada müdahaleye devam edildi.Hastanın isteği üzerine 112 acil aranarak iptal edildi.

stabuldan gelen Güzellik Uzmanı Sağlıkcı Dr. sorularımıızı, “Ben İstanbul’dan tatile geldim. Buraların durumunu bilemem” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

GÜMÜLDÜR SAHİLLERİNDE 112 ACİLLİK

Hasta yakınları ve sahildeki vatandaşlar isyan ederek şu şekilde tepkilerini dile getirdiler; “Hani Acil 112 atlı motorlu, bisikletli Sağlık acil araçlarınız vardı! Boy boy haber yaptırdınız. Neredeler? Gümüldüre 1 km, Selçuk’tan burası 40 km. Ambulans gelinceye kadar hastalar ölür. Allah’tan Sağlık Uzmanı vardı da hastaya müdehale edildi. Ya Sağlık Uzmanı olmasaydı. Hepsini de kötülemek istemiyoruz ama 112 Acil, Acillk olmuş. Koordinasyon yok! Motorlu veya bisikletli Sağlıkçılar nerede!”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir