TÜRKİYE MODELİ : İZTAŞIT ÖDEMİŞ KAYMAKLIÇI’DA YOLA ÇIKTI

Başkan Soyer verdiği sözü tuttu, Kaymakçı’ya İZTAŞIT’la gitti

İZTAŞIT Ödemiş Kaymakçı’da yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT projesi, beşinci durağı olan Ödemiş Kaymakçı’da da hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üç ay önce Kaymakçılılara İZTAŞIT sözü verdiği kahvehaneye bu kez İZTAŞIT otobüsüyle gitti. Projeyle hem esnafın hem de vatandaşın kazandığını söyleyen Başkan Soyer, “Bu işin kaybedeni yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye toplu taşımada nasıl kaliteli hizmet vereceğini göstermiş olacak. Bizim de en büyük kazanımımız bu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, şehrin her yerinde güvenli, konforlu ve ekonomik toplu taşıma hizmeti sunmak için 2019 yılında Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT projesi, Kiraz, Menemen, Yeni Foça’nın ardından bu kez Ödemiş Kaymakçı’da yola çıktı. Kaymakçı’da düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meslek odaları ve birliklerinin başkanları, kooperatif başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

“İzmir’in Türkiye’ye sunduğu bir model”

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kooperatifçilik modelinin önemine ve merhum Başbakan Bülent Ecevit’in ortaya koyduğu ekonomik demokrasi kavramına değindi. İZTAŞIT modelinin tam olarak ekonomik demokrasinin ürünü olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Bu kooperatifçilik meselesinin İZTAŞIT’la buluşturulması ve buradan yepyeni bir projenin ortaya çıkması İzmir’in Türkiye’ye sunduğu çok önemli bir model. Demokrasi sadece beş yılda bir sandığa gitmek değildir, bir yaşam biçimidir. Fırsat eşitliği üzerinden, adaletli gelir dağılımı üzerinden, şeffaflık üzerinden, bir arada yaşamanın kültürünü oluşturan bir yaşam biçimidir. İZTAŞIT daha önce var olan bu kooperatifi, kamuyla birleştirerek hem vatandaşa kaliteli ve konforlu hizmet sunacak hem de kooperatif üyelerinin ekmeğini büyütecek. Bunun ikisini birden sağlayan bir model. Orada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT gibi elini taşın altına sokan bir kurum var. Biz burada elimizi taşın altına sokarak maliyetlerin bir bölümünü üstleniyoruz. Çünkü bu güzelim memleketin güzelim insanları daha konforlu, daha kaliteli, daha huzurlu, daha disiplinli seyahat edebilsinler diye çalışıyoruz” diye konuştu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir