DTO İZMİR ŞUBESİ MECLİS TOPLANTISINI, KABOTAJ BAYRAMI İLE TAÇLANDIRDI

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısını, 1 Temmuz tarihine Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle 3 Temmuz tarihinde Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nda birlikte yaptı. Sabah saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda anıta celenk sunumu ile birlikte Resmî törenlerin ardından saat 18.00’de DTO İzmir Şubesi Konferans salonunda düzenlenen olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

DTO İZMİR ŞUBESİ MECLİS BAŞKANI ARGUN GÜNDİNÇ

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi 3 Temmuz 2023 tarihinde Meclis toplantısını Kabotaj ve Denizcilik Bayramı ile birlikte düzenledi.

Toplantı Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Argun Gündüç’ün açılış konuşmasıyla başladı. Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda denizcilik alanında yapılacak düzenlemeler, üyelerin sunduğu projelerin oylanması ve karşılıklı fikirlerin sunulmasıyla devam etti.

Toplantıda konuşan DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, yaptığı konuşmasında,”Kurban Bayramınızı kutluyorum. Bayram dolayısıyla 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları ile Meclisimizi bugün gerçekleştiriyoruz. Denizlerimizde egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın ilan edildiği 1926 yılının üzerinden tam 97 yıl geçti. Yaklaşık yüz yıllık bu zaman diliminde Türk denizciliğimiz çok yol kat etti. ” Dedi.

Öztürk, konumasında, “Sahipli gemi filosu 1,700 adede, toplam tonaj 41 milyon Dedweyte çıktı. Asya ile Avrupa arasında doğal bir köprü olan Anadolu’nun lojistik değeri, ülkemizin üretim gücü ve stratejik konumdaki modern limanlarımız ile beraber artmaya devam ediyor.

Ancak denizcilik sektörü büyük bir devinim içinde ilerlemeye devam ediyor. 2008 küresel ekonomik krizi, pandeminin yarattığı darboğazlar, Rusya-Ukrayna savaşı ve eşiğinde bulunduğumuz yeni bir küresel durgunluk dönemi sektörün hızlı aksiyonlar almasını zorunlu kılıyor. Geldiğimiz yerde deniz taşımacılığını ülkemizin tali değil ana sektörlerinden biri olarak kabul etmek zorundayız. Denizcilikte gelişmiş ülkelerin izlediği milli gemi filosunu destekleyip büyütmek, kabotaj taşımacılığını geliştirmek, ülke limanlarının aktarma merkezi kabiliyetini artırmak durumundayız. Taşımacılık sektörüne yönelik karbon vergisinin gündemde olduğu bir dönemde, yeşil liman uygulamaları artmalı ve deniz ticaret filomuzun yeşil dönüşümü sağlanmalıdır.

Bugün İzmir’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı coşku içinde kutladık. İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer denizcilik bayramında bizleri yalnız bırakmadılar. Kendilerine minnettarız. Meclis toplantımızın ardından Bergama Gemisi’nde bir araya gelip, günü İzmir Körfezi’nde keyifli bir gezi ile tamamlayacağız. Bu bayramı biz denizcilere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.” Şeklinde konuştu. Ardından gündemler oylandı.

Daha sonraDeniz Ticareg Liman Bölge Müdürünün de katılımıyla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Özuslu katılımıyla, tarihi Bergama Vapuru ile Körfez turu gerçekleştirilerek son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir