EÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminde öğrenimlerini tamamlayan 167 ebe ve diyetisyen düzenlenen törenle sağlık sektörüne uğurlandı. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapılan törene; EÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Cemil Gürgün, EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rabia Ekti Genç, Prof. Dr. Birsen Karaca Saydam, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende yaptığı açılış konuşmasında EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın selam ve sevgilerini ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Bu gün hayatınızdaki en güzel, en özel günlerden birisidir. Ege Üniversitesine adım attığınız ilk günden bu yana uzun ve zorlu bir yolu başarıyla yürüdünüz ve sonuna geldiniz. Sizler; ülkemizin en güzel şehirlerinden olan İzmir’de, 68 yıllık köklü bir üniversite olan Ege Üniversitesinden mezun olma şansını yakalayan en genç meslektaşlarımızsınız. Bu özel ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz, bilimsel araştırmada öncü, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşları ile güçlü bir işbirliği ve iletişim ağı bulunan, öğrenci odaklı, yeşil, sürdürülebilir, erişilebilir ve yaşanabilir bir kampüse sahip, sosyal ve kültürel yaşama katkıda bulunan bir üniversite olup dünya üniversitesi olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bugün burada sizlerle birlikte Sağlık Bilimleri Fakültemizden 167 öğrencimizin mezun olmasını ve ülkemize çok değerli ebe ve diyetisyenlerimizi kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Halk sağlığının korunmasında büyük sorumluluklar üstleniyorlar”

Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde de büyük sorumluluklar üstlendiğini söyleyen Prof. Dr. Gürgün, “Ebeler ve Diyetisyenler sağlık hizmeti sunumu ve sürdürülmesinde bir bütünün çok önemli ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Ülkemizin ve bölgemizin referans hastanesi konumunda olan Ege Üniversitesi hastanemiz her iki bölümümüz için kapsamlı ve donanımlı bir uygulama ortamı oluşturmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültemizin Beslenme ve Diyetetik bölümü ile Ebelik bölümleri eğitim programları bu yıl ilk kez akredite olarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Emeği geçen tüm hocalarımızı ve idari personelimizi kutluyorum. Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ailesini böylesine önemli ve değerli bir konuma getiren yöneticilerimize, sizleri yetiştiren tüm öğretim üyelerimize, sizin gibi başarılı evlatları fakültemize kazandıran değerli ailelerinize minnettarlığımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir