KARARSIZ KALMAYIN KURBANINIZ HATUNİYE’DE DEĞERLENSİN

İzmir’de Konak ilçesinde Basmane Bölgesin de yaşayan ihtiyaç sahipleri bütün yıl boyunca karınları Hatuniye Camii Yardım Derneği tarafından doyuruluyor.

Dönertaş semtindeki İzmir Hatuniye Camii Yardım Derneği Başkanı Müjdat Çobanoğlu, Kurban keserek yardım yapmak isteyenler kararsız kalmayın. Bize güvenerek Kurbanlıkkarınızı İslami usullerle en iyi şekilde değerlendirmek isteriz.” Dedi.

Çobanoğlu, başta İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ve hayırseverlerin destekleriyle yıl boyunca 360 günü sokakta kalmış ihtiyaç sahipleriyle, belirlenmiş yardıma muhtaç ailelerin çocuklarıyla birlikte gıda ve eğitim ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi

Çobanoğlu, “Derneğimiz, Yıl boyunca 360 gün, ihtyaç sahibi insanlar, sokakta kalmış, hapisten çıkmış iş bulamamış gibi vatandaşlarımızdan günlük 350 kişiye kadar 3 çeşitten oluşan sıcak öğle yemeği veriyoruz. İlavete araştırarak belirlediğimiz 300 aileye de iş buluncaya kadar gıda yardımı ile çocukları mezun oluncaya kadar eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca da günlük 500 kadar kişiye iftar ve sahurda yemek ikramı yapıyoruz.” Şeklinde konuştu

Çobanoğlu, “kendimizi yemediğini hiç kimseye yedirmiyoruz. Buna yani kaliteye, israfa çok dikkat ediyoruz. Tabakta yemek bırakana, atana bir daha yemek vermiyoruz. İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in yardımları bize güç verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, bize çok güzel bir yer imkanı sağladı. Bizi sokaktan kurtardı. Vatandaşlarımız kapalı mekanda yemeklerini yiyebiliyorlar. Bir diğer sıkıntımız ise şoklama ve soğukhava dolabı Bunu da çözersek, ellerimizi daha uzun süreli koruyabileceğiz.” Dedi.

Çobanoğlu, devlet yardımı alanlara değil, sokakta kalanlara yardımcı olduklarını vurgulayarak, yaptıkları sosyal hizmetlerle hırsızlık ve benzeri suçların da önlenmesine yönelik faydalı olduklarına inandıklarının da altını çizdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir